Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cifra de afaceri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cifra de afaceri

6 replies to this topic

#1 mihaci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 493 Postari:

Postat 18 January 2013 - 02:50 PM

Am urmatoarea situatie: factura de avans emisa in luna decembrie 2012, inregistrata in 419. Suma este foarte mare si daca o iau in considerare ca venit, pentru declaratia 094 pentru anul 2012, firma ar ramane in continuare platitoare de TVA lunar, deci nu ar trebui sa depun nici 094 nici 010. Am vazut intr-un topic postat pe alt forum ca in declaratia 094 se iau in considerare si conturile 419 si 472 la calculul cifrei de afaceri, asa este corect?
Daca nu iau in considerare 419, atunci CA pentru 2012 ar fi sub 100.000 euro si ar trebui sa depun 094 si 010 pentru a trece la platitor de TVA trimestrial.
Multumesc.

#2 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 18 January 2013 - 03:00 PM

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată, adica doar in 2012 in cazul tau.
Tare-s curioasa pe ce forum ai vazut tu ca in cifra de afaceri se includ si 472 si 419. Dara ia-o logic.. ti se pare normal sa consideri sa incluzi in cifra de afaceri la 2012 si venituri aferente anului 2013? Eu zic ca nu.
Toate conturile 70x adunate iti dau cifra de afaceri, chiar si pentru declaratia 094.

sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#3 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 19 January 2013 - 11:55 AM

Vezi postareabrenda_sv_ro, la 18 January 2013 - 03:00 PM, a spus:

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată, adica doar in 2012 in cazul tau.
Tare-s curioasa pe ce forum ai vazut tu ca in cifra de afaceri se includ si 472 si 419. Dara ia-o logic.. ti se pare normal sa consideri sa incluzi in cifra de afaceri la 2012 si venituri aferente anului 2013? Eu zic ca nu.
Toate conturile 70x adunate iti dau cifra de afaceri, chiar si pentru declaratia 094.
aici scrie in norme

ART. 156^1
80. (1) În sensul art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal, în orice situaţie, echivalentul în lei al plafonului de 100.000 euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent, inclusiv pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal în cursul anului. La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri încasate sau neîncasate şi alte facturi emise înainte de data livrării/prestării pentru operaţiunile prevăzute la art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal.

#4 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 19 January 2013 - 12:43 PM

"cifra de afaceri" si cu restul textului din CF se cam contrazic. Probabil astia din minister n-au nici cea mai mica idee despre termenii pe care-i folosesc, si nu este primul loc din CF in care veti gasi termeni folositi absolut aiurea!

In realitate, veti descoperi ca pentru calculul plafoanelor (cam toate plafoanele), cei de la fisc va vor aduna sumele din decontul de TVA. Si asta se intampla in majoritatea administratiilor.
De unde credeti ca au luat cifra de 2250000 pentru 01.10.2011-30.09.2012 cand au trimis notificarile si au inregistrat cu TVAI din oficiu pe cei care nu depusesera 097 ?? Din deconturi!

Adica ei aplica varianta lui cosmin. Altfel spus, ar trebui sa dea o erata referitor la aceasta expresie folosita gresit acolo : "cifra de afaceri".

Pentru ca NU ESTE cifra de afaceri!

#5 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 19 January 2013 - 01:46 PM

Ai dreptate Cosmin. Nu mi se pare logic, Mgabi are dreptate.. mai bine introduceau alta notiune acolo decat "cifra de afaceri".
Deci pana la urma, nu ne mai preluam sumele din balanta ca cifra de afaceri, ci adunand sumele din deconturi.
Dupa ce am cascat bine ochii pe declaratia 094, ma intreb: ce o fi insemnand "cifra de afaceri recalculata"?
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#6 letalica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:

Postat 20 January 2013 - 11:10 PM

Adica cat ai fi realizat daca desfasurai activitate intreg anul.
letalica

#7 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 21 January 2013 - 04:52 PM

Cursul EUR la 31 decembrie 2012 a fost 4,4287 lei/EUR.-BNR 31.12.2012
Cursul la care se va calcula CA pentru schimbarea perioadei fiscale a TVA

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi