Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
monografie magazin mixt - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

monografie magazin mixt

8 replies to this topic

#1 rezeco

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 17 January 2013 - 10:49 PM

Sunt nou pe acest forum,sper ca să găsesc ajutor.Am o firma ,și aș vrea să fac contabilitatea magazinului.Firma are un magazin mixt ,întrebarea mea ar fi,și rugămintea să mă ajutați cu o monografie contabila pentru un magazin mixt.Vă mulțumesc pentru ajutor.

#2 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 18 January 2013 - 07:16 AM

Tema este "ajutor contabilitate II" adica pentru intreprindere individuala. Sa inteleg ca firma ta e II? Ca se intelege invers din moment ce ceri monografie contabila..

sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#3 rezeco

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 18 January 2013 - 07:41 AM

Nu sunt intreprindere individuala ,ai înțeles bine sunt s.r.l.Eu aș vrea contabilitatea s.r.l-lui.Mă poți ajuta,sau de unde să cer ajutor,de pe ce forum. Mulțumesc pentru răspuns...

#4 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:

Postat 18 January 2013 - 07:57 AM

Pai aici e un forum foarte bun, si cred ca gasesti informatii postate probabil deja de ani intregi, numai ca trebuie sa dai o cautare. Nu stiu daca cineva e dispus sa renunte la timp sa caute si sa iti dea link-urile...
Dar mai putem sa iti raspundem asa mai personalizat sa zicem la ce situatii ai.
As vrea sa te lamuresc cu ce nu stii, dar am si eu cateva intrebari:
1. esti contabil sau administrator?
2. firma este platitoare de tva sau nu? --> pentru ca in functie de tva difera inregistrarile contabile
Asta ca sa stim cum sa-ti explicam ...

#5 rezeco

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 18 January 2013 - 08:57 AM

Da,chiar am observat că este un forum bun ,am pimit repede răspuns la întrebări,pentru care mulțumesc.Sunt administrator și sunt plătitor de TVA .Mulțumesc pentru ajutor....

#6 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:

Postat 18 January 2013 - 11:07 AM

In cazul aceasta, va spun sincer ca in afara de partea de contabilitate primara pe care o poate si ar trebui sa o tina gestionarul/administratorul, ar trebui sa apelati la un contabil sa va tina partea de contabilitate financiara.
Totusi, presupunand, sa zicem, ca aveti cunostinte de contabilitate, inregistrarile contabile ar fi cam asa:
- achizitie marfa:
371 = 401 - valoarea fara tva de pe factura
4428.x = 401 - tva de pe factura
- inregistrare adaos comercial --> de pe nir:
371 = 378 - adaosul comercial
371 = 4428 - tva neexigibil aferent valorii de vanzare de pe nir
- vanzare marfa:
5311 = 707 - valoare fara TVA de pe Z-ul din casa de marcat
5311 = 4427 - tva de pe Z-ul din casa de marcat
Ca intermediar, unele programe folosesc mai intai 4111 = 707,4427 si apoi 5311 = 4111
- descarcare de gestiune --> la sfarsit de luna
4428 = 371 - tva aferent marfurilor vandute (ar trebui sa corespunda cu suma din rulajul din luna al lui 4427 daca aveti doar vanzari prin numerar)
4428 = 378 - adaos comercial aferent marfurilor vandute --> se calculeaza cu formula K
4428 = 607 - reprezinta valoarea de achizitie a marfurilor vandute (calculat ca diferente intre total marfa vanduta, tva si adaos)
Ar trebui verificate unele corelatii la sfarsit de luna, printre care:
- SFC 4428 = SFD 371 * 24 / 124
- Rulaj 707 - Rulaj 607 = RD 378
- soldul din contabilitate sa fie la fel cu cel din Raportul de gestiune zilnic de marfa
In cazul in care aveti modificari de pret la marfa, pe baza procesului verbal de modificare pret se inregistreaza cu plus sau cu minus aceeasi inregistrare ca la adaosul comercial de pe Nir
La primele inregistrari am folosit 4428.x, insemnand ca va trebui sa aveti analitice distincte la contul 4428: unul pentru TVA-ul de pe facturi (caci in mod sigur sunteti cu tva la incasare), si altul pentru TVA neexigibil aferent adaosului comercial si al descarcarilor.

#7 rezeco

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 18 January 2013 - 03:53 PM

Da .....Partea de contabilitate primara o știu ,cu contabilitatea financiara mai puțin.Cu programul de contabilitate aș dori să lucrez.La achiziția mărfi trebuie să înregistrez în operați la întrări ,acolo nu am mult de lucru ,programul o pune la locul lui datele înregistrate(spun bine)mă refer la tva ,adaos comercial etc,iar la operați la registru de casa în casa de lei înregistrez valoarea de vănzari a zilei respective,și plățile la furnizori cu conturile lor ,și orice plata pe care o fac.Prin descarcare de gestiune înțeleg închidere de lună....Formula K nu face programul dacă aleg varianta din program...În legătură cu înregistrarea tva cu analiticile distincte este un lucru nou în contabilitate .Mulțumesc pentru ajutor,aș dori informați în legătură cu programul de contabilitate ,vă rog frumos...

#8 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:

Postat 18 January 2013 - 04:11 PM

Programe sunt destule.. incerc sa evit a face reclama, pentru a nu primi vreun avertisment ..dar eu folosesc Saga .. e foarte bun .. insa eu ma intreb .. face programul descarcare, tot ce trebuie.. inchidere, dar daca ceva va scapa, va pricepeti a citi o balanta, a calcula un impozit tinand de cheltuieli deductibile si nedeductibile..., a face decontul de tva, declaratia 394, 100, 112?

#9 rezeco

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 18 January 2013 - 05:56 PM

Treptat încerc să învăț pe toate.Și eu la fel același program folosesc,dacă poți să mă ajuți te rog frumos .Eu trebuie să înregistrez achiziționarea mărfi,cheltuielile ,încasările zilnice și am un singur angajat pentru care trebuie să dau salariul minim....Poți să mă ajuți te rog frumos....

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL