Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
presedinte C.A.R.P. - activitate (in)dependenta ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

presedinte C.A.R.P. - activitate (in)dependenta ?

1 reply to this topic

#1 mariuscalina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 23 January 2013 - 01:12 AM

Am umatoarea nedumerire in legatura cu incadrarea unei convetii civile incheiate de presedintele (care este si pensionar) unei Case de Ajutor Reciproc, ca fiind activitate dependenta sau independenta.
Avand in vedere ca, conventia civila a fost incheiata in baza deciziei Adunarii generale a CARP, activitatea se desfasoara in sediul CARP in baza unui program, se utilizeaza bunuri ale CARP (calculator, program informatic), eu am considerat aceasta activitate ca fiind dependenta, ceea ce implica plata contributiilor de asigurari sociale, sanatate, impozit pe venit.
Dilema consta in faptul ca presedintele CARP nu doreste sa acccepte punctul meu de vedere si considera ca activitatea desfasurata de dumnealui este una independenta si ca ar trebui sa plateasca doar impozit pe venit 16% si asig.de sanatate 5,5%.
Astept puncte de vedere si sfaturi in aceasta problema.

#2 mihanego

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 15 January 2014 - 05:01 PM

in cazul CARp nu se pune problema,la Presedinte-pensionar, de activitate dependenta sau independenta; Presedintele este ales in Conferinta si primeste o indemnizatie lunara din care se retin: impozit 16%, sanatate 5.5% si pensie 10.5% iar unitatea va plati 5.2% sanatate si 20.8% pensie.
In fiecare an,pensionarul poate sa solicite recalcularea pensiei cu veniturile suplimentare.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL