Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
restituit imprumut administrator - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

restituit imprumut administrator

5 replies to this topic

#1 gabideea27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 13 February 2013 - 08:23 PM

Buna ziua. As vrea sa ma ajutati daca se poate intr-o problema. La firma la care lucrez, in luna decembrie anul trecut s-a schimbat administratorul care era si asociat unic. Pana in acea luna, administratorul a imprumutat firma cu aprox 60.000 lei. Fostul administrator este de acord sa primeasca banii in perioada care urmeaza in functie de cum are firma bani. Intrebarea mea este daca firma poate restitui banii administratorului, dupa ce acesta a plecat, deci practic nu mai are nici o legatura cu firma. Si daca da, ajunge Dispozitia de plata, sau mai trebuie si alte acte? Multumesc

#2 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 14 February 2013 - 09:03 AM

Daca aveti un contract de imprumut prin care se dovedeste ca el a imprumutat societatea cu suma de 60.000 lei si aceasta suma se regaseste si in analiticul din balanta, atunci trebuie sa-i restituiti suma.
Se intocmeste dispozitia de plata si un contract de restituire a sumei.

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#3 gabideea27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 14 February 2013 - 11:47 AM

Vezi postareacristina5859, la 14 February 2013 - 09:03 AM, a spus:

Daca aveti un contract de imprumut prin care se dovedeste ca el a imprumutat societatea cu suma de 60.000 lei si aceasta suma se regaseste si in analiticul din balanta, atunci trebuie sa-i restituiti suma.
Se intocmeste dispozitia de plata si un contract de restituire a sumei.

Banii sunt evidentiati in 4551. Este si contract de imprumut. Eu vroiam sa stiu daca e legal sa ii restitui banii dupa ce fostul administrator a incetat orice relatie cu firma. Multumesc.

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 14 February 2013 - 02:37 PM

e legal, sigur ca da !
e si o obligatie de plata !

@cristina5859 are dreptate si chiar daca nu ti-a spus textual ca e legal, asta a vrut sa spuna prin "trebuie sa-i restituiti suma" . :smile: daca "trebuie" se subintelege ca e legal, evident ...

#5 gabideea27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 14 February 2013 - 03:21 PM

Multumesc de raspunsuri. Nu eram in clar, pentru ca ideal ar fi fost sa i se restituie banii cand era inca administrator. Dar cum firma nu are numerar momentan.........

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 15 February 2013 - 06:26 PM

Vezi postareagabideea27, la 14 February 2013 - 03:21 PM, a spus:

ideal ar fi fost sa i se restituie banii cand era inca administrator.
asa ar fi fost ideal, ai dreptate ! :smile: banuiesc ca tot pbl. de numerar au fost si atunci ...

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL