Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Imobilizari "expropriate" cheltuieli sau creante ale BS - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Imobilizari "expropriate" cheltuieli sau creante ale BS

3 replies to this topic

#1 Jozsa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 12 March 2013 - 09:18 PM

Buna ziua,
Firma a cumparat in 2005 o cladire de la stat. A fost inregistrat imobilul in contabilitate, partial amortizat pana in 2009 cand contractul de vanzare-cumparare a fost anulat prin hotarare judecatoreasca datorita faptului ca vechii proprietari ( de la care a luat statul cladirea pe vremea comunismului) au inaintat proces in acest sens. Procesul s-a terminat in 2012, firma noastra a pierdut, intrebarea mea este cum ar fi corect sa scot din evidenta imobilul:
- ca si cheltuiala, prin 671
- ca si creante ale BS prin 4482?

Este vorba despre o microintreprindere si ma gandesc ca nu mai pot recupera pierderea daca inregistrez prin 671. Daca ramaneam platitor de impozit/profit era simplu.

La o anumita data ma gandesc ca vom primi despagubiri, dar deocamdata nu avem nici factura de stornare. Numai printr-un alt proces se pot recupera banii.

Astept ajutorul vostru. Multumesc in avans

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 12 March 2013 - 11:58 PM

Nu cred ca vei primi banii (in viitorul secol) din bugetul de stat, ci de la institutia care ti-a vandut proprietatea (care nu-i acelasi lucru cu BS).
Eu consider ca sunt debitori diversi (primarie, consiliu, inspectorat in ceva ...)

#3 Jozsa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 13 March 2013 - 07:23 AM

Da, teoretic aveti dreptate. Insa institutia de la care am cumparat cladirea ne-a lamurit ca ei doar administreaza proprietatea statului, au vandut imobilul, au incasat banii, dar banii nu mai sunt la ei, au virat statului. Din aceasta cauza nu dau nici factura storno nici bani.

Oricum, ar fi corect o inregistrare de genul?

% 212 47,000
461 37300
2812 9700

In mod normal printr-un cont de cheltuieli se scoate din evidenta un imobil, nu?

#4 Addriana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 March 2013 - 11:03 AM

buna ziua,
eu as avea o intrebare: daca am vandut un teren cu obligatia de a-mi achita in transe, dar nu am incasat decat garantia de participare la licitatie, care s-a transformat in avans, iar dupa 2 ani in care a facut o singura plata plata, cumparatorul dupa ce a fost chemat la conciliere, a intrat in faliment... iar eu doresc sa-mi recuperez terenul... m-ar ajuta daca as sti cum s-a inregistrat in contabilitate cumparatorul cu acest teren?
va multumesc anticipat

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL