Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
achizitie material lemnos de la PF - impozitare PF ! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

achizitie material lemnos de la PF - impozitare PF !

2 replies to this topic

#1 dinapopa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 19 March 2013 - 01:18 PM

buna ziua.Acizitionez material lemnos de la persoane fizice pe baza de borderouri de achiziii si av. de insotire a marfii ce atesta provenienta legala a marfi.Ce impozit trebuie sa plateasca persoanele fizice pentru acest venituri ,ori aceste impozite le plateste firma ce achizitioneaza?Ce s-a schimbat in legatura cu aceasta conform codului fiscal 2013?VA multumesc

#2 hlli

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 22 March 2013 - 08:45 PM

Persoanele fizice care realizeaza venituri din silvicultura platesc impozit pe venit, in sistem real, in baza evidentei contabile in partida simpla. Veniturile din silvicultura sunt tratate la fel ca si veniturilor din activitati independente, se inregistreaza venituri din care se scad chletuielile aferente veniturilor, iar diferenta se impoziteaza cu 16%.
In 15 zile de la inceperea activitatii, in cazul de fata 01.02.2013 (momentul realizarii veniturilor impozabile) se depune la finante declaratia estimativa 220 prin care persoana fizica se in registreaza ca platitor de impozit pe venit. O data cu depunerea declaratiei se inregistreaza si vizeaza de catre finante "registrul de inacasari si plati" si "registrul inventar". Deci termenul de depunere a trecut, asa ca cei in cauza trebuie sa se grabeasca...... eu am depus deja.....
Persoana fizica va primi decizie de impunere (in baza declaratiei 220) si va plati in 4 transe impozitul pe venit.
Contributia de sanatate este 5,5 % asupra venitului net. Cred ca tot finantele fac decizie de impunere.
Ar mai fi o problema care nu-mi este clara inca..... taxa de mediu 2% din valoarea vanduta.... Nu mi-e clar cine face declaratia si implicit cine plateste....
In anul urmator realizarii veniturilor, pana in 15.05 se depune declaratia 200 pentru anul precedent, cu datele ce rezulta din evidenta contabila in partida simpla.
Eu sunt in situatia proprietarului de padure ce realizeaza venituri din silvicultura.
Daca cineva mai are noutati sau alte precizari, astept semnale !!!!

#3 bolba

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 22 March 2013 - 11:51 PM

ORDIN Nr. 1032 din 10 martie 2011
privind modificarea Ordinului ministrului mediului și gospodăririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea
Metodologiei de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul pentru mediu
ART. 34
Administratorii, respectiv proprietarii de păduri care realizează venituri din vânzarea masei lemnoase
și/sau a materialelor lemnoase, cu excepția lemnelor de foc, arborilor și arbuștilor ornamentali, pomilor
de Crăciun, răchitei și puieților, au obligația de a calcula și de a plăti la Fondul pentru mediu o contribuție
de 2% din valoarea de vânzare a acestora.

ART. 36
Contribuția prevăzută la art. 9 alin. (1) lit. f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 196/2005,
aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările și completările ulterioare,
se declară și se plătește lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care administratorul,
respectiv proprietarul pădurii a vândut masa lemnoasă și/sau materialele lemnoase obținute.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL