Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Inregistrare FACTURI EXTERNE la firma transport rutier marfa_URGENT - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Inregistrare FACTURI EXTERNE la firma transport rutier marfa_URGENT

3 replies to this topic

#1 mariuscalina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 20 March 2013 - 10:13 PM

Va expun urmatoarea speta:
Cum este corect sa inregistrez facturile emise, cu TVA, de o firma din Spania, pentru combustibilul achizitionat si folosit pentru un autotractor?
1. Eu am facut urmatoarele inregistrari:
% = 401
6022
Ch.cu combustibilul
473
TVA de recuperat din UE

Mentionez ca avem incheiat un contract cu o firma de recuperare a TVA din UE.
Urmand ca la recuperarea TVA sa fac urmatoarea inregistrare:
5124 = 473 ,
iar in cazul in care raman sume nerecuperate sa le trec atunci pe cheltuieli
658 = 473

SAU

2. Inregistrari sugerate de alti contabili:
% = 401
6022
658 (c/v tva-ului)

La recuperarea tva urmand a se face urmatoarea inregistrare:
5124 = 758

Mentionez ca sustin efectuarea inregistrarilor de la pct.1 pentru a nu influenta rezultatul financiar al anului anterior exemplificand prin faptul ca facand aceste inregistrari am urmatoarele date concrete la finele anului 2012:
- profit fiscal: 15.000 lei,
- tva de recuperat: 40.000 lei, rezultand un impozit pe profit de 2.400 lei.
Daca aplic inreg.de la pct 2 atunci ar rezulta o pierdere de 25.000 lei.

Astept opinii......
Va multumesc.

#2 esteconta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 21 March 2013 - 04:32 AM

tva-ul de recuperat l-am inregistrat in contul 461.celelalte inregistrari sunt identice cu cele mentiionate inaintea mea pe forum

#3 mariuscalina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 21 March 2013 - 05:50 PM

Vezi postareaesteconta, la 21 March 2013 - 04:32 AM, a spus:

tva-ul de recuperat l-am inregistrat in contul 461.celelalte inregistrari sunt identice cu cele mentiionate inaintea mea pe forum
Si eu am avut intentia de a inregistra in 461, dar am folosit 473 pentru ca nu tot ce se solicita spre recuperare se si accepta, urmand ca diferenta sa fie trecuta atunci pe cheltuieli....
Dar ce parere aveti despre cea de a 2-a speta?

#4 Isa1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 25 March 2013 - 03:44 PM

da, dar ce te faci cu 473 ca dupa maxim 3 luni va trebui inchis? eu nu cred ca este ok tot spre 461 inclin ca ai la baza ctr pentru masina achizitionata...

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL