Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Proces verbal transformare / alimentatie - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Proces verbal transformare / alimentatie

1 reply to this topic

#1 ochila

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 March 2013 - 06:12 AM

Buna ziua tuturor,
Va supun atentiei urmatoarea spetza cu rugamintea de a ma sprijini cu cateva idei:
Alimentatie, am in stoc 1000 kg mere din care fac gem, pe care doresc sa-l pastrez tot in stoc.
Banuiesc ca trebuie sa fac un pv de transformare, pentru ca nu vreau sa dublez rulajele - cam asta e intentia
Pe scurt:
1. cum procedez in astfel de cazuri,
2. daca se face pv de transformare, exista un model de unde ma pot inspira si, ce e cel mai important,
3. care sunt notele contabile in acest caz, tinand cont de urmatoarele aspecte:
a) voi avea perisabiliti,
b) e posibil sa se modifice si unitatea de masura,
c) nu vreau sa dublez rulajul

Va multumesc mult pentru ajutor
Orice sfat e binevenit

#2 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 29 March 2013 - 10:47 AM

1. Daca din 1.000 kg mere tu faci gem, asta inseamna productie, nu transformare:
- merele sunt considerate materii prime
- gemul e produs finit --> pe baza raportului de productie.
Inainte de obtinerea productiei, dai materia prima in consum: dar nu numai merele, ci si celelalte materii pe care le folosesti: zahar si ce mai pui in el.
2.. Referitor la perisabilitati, exista HG 831 / 2004, unde vei gasi intr-un tabel alimentele cu procentele aferente pentru deductibilitate. Presupun ca te referi la perisabilitate la mere, nu la gem.
3. Nu inteleg la ce rulaje te referi ca le dublezi si de ce eviti asta. Explica si poate reusim sa te ajutam.

sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL