Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA la un executor judecatoresc - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA la un executor judecatoresc

2 replies to this topic

#1 flemil

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 09 April 2013 - 06:32 PM

salutare natiune!
am si eu o dilema cu contabilitatea la un executor judecatoresc. Acesta face popriri pe veniturile din salariile diferitelor persoane, in baza contractelor incheiate de acesta cu bancile. Acesti bani intra intr-un cont colector.
La finalul lunii el face distribuirea sumelor, o parte catre clientii sai (banci) si o parte comisionul sau. Ptr acel comision el nu emite nici o factura, ci doar isi vireaza banii in cont. N-ar fi nici o problema asta (e venit impozabil), daca nu ar fi platitor de tva.
Ca urmare ce poate face? Facturi la clienti nu poate sau ar fi destul de greu, sunt sute cu sume ff mici, de la 5-10 lei la 30-50 lei.
Ar fi si posibilitatea sa colectez tva-ul din suma incasata, chiar daca nu am factura emisa?
Rog o parere sau un sfat de la cei care au intampinat astfel de probleme.
mersi de ajutor

#2 ide

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 June 2013 - 12:33 PM

clientul executorului este banca. ar trebui facturat catre banca comisionul.

#3 ella3_8

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 06 June 2013 - 03:33 PM

Am si eu acelasi caz si colectez TVA la sumele reprezentand onorariu chiar daca nu sunt facute facturi . Nici aici nu se emit facturi pt toate sumele incasate si se fac incasari si cu card.Se emit facturi mai ales pt persoanele juridice.La facturi TVA -ul e exigibil la incasare iar la celelalte sume pe loc ( e de fapt data incasarii efective).Daca lucrezi in SAGA treci sumele prin "iesiri".

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL