Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
forme legale inapoiere bani catre client - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

forme legale inapoiere bani catre client

inapoiere bani client
1 reply to this topic

#1 andreea_dumitrascu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 09 May 2013 - 04:04 PM

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea situatie in contabilitate: am incasat un client (persoana juridica) prin banca (cont colector), apoi peste cateva zile clientul s-a razgandit si vrea banii inapoi, dar nu vrea sa primeasca banii tot prin banca pentru ca sustine ca nu are un cont bancar. In situatia aceasta este corecta inregistrarea unei dispozitii de plata si sa ii trimitem banii cash, prin curier? cum se inregistreaza in contabilitate? 4111.xxx= 5311, este corect? Ca si program de contabilitate folosesc SAGA, si mi-a fost permisa aceasta inregistrare, adica 4111 pe debit. Nu stiu daca este si corect dpdv contabil.

Va multumesc,
O zi buna!

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 May 2013 - 12:08 PM

operatiunile de corectie se fac prin stornare, in caz contrar iti incarci artificial rulajele conturilor si asta nu-i corect dpv. contabil.
sit. este cu atat mai stricta pt contul 4111 care trebuie sa se coreleze cu alte 2 ct. si anume 704/707 si 4427 - corelatii verificate, fara exceptie, de catre orice control fiscal !

pt a-ti oferi o solutie corecta trebuie sa ne spui daca clientul a primit marfa/ serviciul si apoi a returnat-o / a refuzat serviciul DAR apucase sa plateasca sau e vb doar de un avans fara livrarea a ceea ce a platit.
sunt 2 cazuri distincte si trebuie tratate ca atare, insa ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca inreg. ta 4111=5311 NU este corecta fiindca, cf. OMFP 3055/2009, ct. 4111 e de activ, deci o suma inreg. cu semnul + in debitul ct. il incarca, NU il descarca.

pt a inreg. restituirea banilor catre client va trebui sa stornezi suma incasata de la acesta, adica sa faci operatiunea de incasare in rosu (ct. 4111 in credit).

deci, da-ne amanuntele cerute si iti vom oferi inreg. corecte. :smile:

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL