Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
neplatitor tva, tva in vama = 0? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

neplatitor tva, tva in vama = 0?

3 replies to this topic

#1 AngelaSimina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 26 June 2013 - 10:30 AM

salut,

avem urmatorul caz.

srl, inregistrat ca platitor de tva. fara activitate de mai multi ani de zile. activitatea nu este suspendata.
inteleg ca am fost radiat din lista platitorilor de tva.
1) cum pot sa ajung iarasi platitor tva?

2) acum daca sunt neplatitor tva daca fac un import echipamente la care am de platit doar tva-ul (asta era situatia pana acum) pot sa scap de plata tva in vama?

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 26 June 2013 - 11:06 AM

1. Te inregistrezi ca platitor, faci dosarul complet. Asta daca nu apare ceva in cazierul fiscal (inactivitatea de ex.), iar dupa cum povestesti , mai mult ca sigur cazierul fiscal nu este OK.

2. Nu. ... Platesti tva. Doar ca nu-l deduci daca esti neplatitor

#3 AngelaSimina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 26 June 2013 - 04:58 PM

Ce inseamna cazier fiscal in acest context?
Am avut activitate 0, nu am inghetat firma si am depus mereu declaratiile pe 0 la timp. Nu am amenzi.
Acum ca as vrea sa fac ceva cu firma m-am trezit ca nu mai pot sa deduc tva-ul dupa ce vand mai departe...

in concluzie daca ma duc la anaf am o solutie sa redevin platitor tva? ce cerere treb sa fac?

multumesc frumos in avans

#4 AngelaSimina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 27 June 2013 - 12:56 PM

am mai sapat. eu am ajuns neplatitor tva din cauza articolului:

e) de la data de 1 februarie sau 1 august, dupa caz, pentru persoanele impozabile care utilizeaza luna sau trimestrul ca perioada fiscala pentru TVA si care, in deconturile aferente celor 6 luni sau celor doua trimestre, dupa caz, din semestrul calendaristic anterior, nu au declarat achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii realizate in cursul acestor perioade de raportare. „

in cazul asta am si cazier fiscal? am depus toate declaratiile la timp. doar nu am prestat nimic.

acum vreau sa prestez ceva dar pierd ca nu pot deduce tva-ul...

ceea ce cumpar, vand mai departe unor neplatitori de tva.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL