Art. IV. Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu facturile emise/primite în ultima perioadă fiscală de raportare din anul 2013, pentru care există obligația de declarare de către fiecare operator înregistrat în scopuri de TVA.
Postat 08 January 2014 - 10:38 AM
Art. IV. Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu facturile emise/primite în ultima perioadă fiscală de raportare din anul 2013, pentru care există obligația de declarare de către fiecare operator înregistrat în scopuri de TVA.
Postat 21 January 2014 - 03:22 PM
Stie cineva sa-mi spuna unde pot introduce in fisierul txt care trebuie importat campul "numar facturi"?
Nu am programul actualizat si. daca nu reusesc sa modific fisierul txt sa contina si numarul de facturi ar trebui sa introduc fiecare factura manual si mi-e frica sa nu gresesc. Asa, mi le extrage direct din programul de conta.
Postat 29 January 2014 - 09:56 PM
Postat 06 June 2014 - 02:36 PM
Ex. ENEL - consumul de energie are baza si TVA. Taxele RADIO/TV sunt fara TVA.
Ce trebuie inregistrat in D394 in acest caz si care este baza legala?
Postat 06 June 2014 - 03:17 PM
Baza legala este ordinul 3806 (care modifica ordinul din 2011).
Din ordin (la pct.1 din anexa 2 - Instructiuni):
b) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziții de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevăzută de lege.
Iar la Completarea declaratiei scrie asa:
6. Coloana "Baza impozabilă" ‐ se înscrie baza de impozitare, exclusiv TVA,
aferentă livrărilor/achizițiilor inclusiv cele pentru care se aplica taxarea inversă, precum și
baza de impozitare aferentă facturilor de stornare, în lei. În cazul în care baza de impozitare
este negativă, valoarea totală a acesteia se înscrie cu semnul (‐).
Postat 06 June 2014 - 03:40 PM
Postat 28 December 2014 - 10:31 PM
“Important! În declarație nu se înscriu facturile emise prin autofacturare și bonurile fiscale care îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) și (20) din Codul Fiscal. Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica numai până la data de 31 decembrie 2014.”
Care este insa situatia pt. anul 2015 intrucat programul de contabilitate primara folosit la un magazin cu amanuntul, tinand cont de prevederile de mai sus, nu face evidenta separat pt. aceste bonuri (asimilate facturilor simplificate) si deci in caz ca prevederea nu se mai aplica voi fi nevoit ca de la 1.01.2015 sa le cer vanzatorilor sa emita facturi normale, ca sa le pot astfel mentiona (include) la livrari, in D394?
Postat 29 December 2014 - 11:20 AM
PS: Nici acum nu este lamurita in D394 situatia facturilor simplificate (cele "pe bune") , pe care nu apare codul fiscal al clientului (ca doar exact asta era si ideea cu "simplificatele")
Similar Topics
1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi