Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Monografii contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Monografii contabile

4 replies to this topic

#1 anomarairam

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 13 January 2014 - 05:58 PM

Buna ziua,
am o rugaminte, daca ma puteti ajuta, cu anumite monigrafii contabile.
Sunt contabil la o firma (medicina de familie, neplatitoare de TVA) si am primit multe facturii cu achizitii care nu isi prea au locul in firma si nu stiu cum sa le inregistrez:
1. achizitizie decoratiuni de craciun - eu m-am gandit sa le trec pe 3028 sa le fac NIR apoi sa le dau in consum (cele cu valori mari sa le pun pe 303, gen instalatii brad)
2. a achizitionat o masina in dec 2013 (am inregistrat-o ca mijloc fix cu amortizare liniara pe 5 ani incepand cu luna ianuarie) si a luat triunghi reflectorizant, trusa medicala, odorizante masina si nu stiu in ce cont sa le inregistrez.
De acte s-a ocupat o firma de intermediere care am inregistrat-o pe 628, e bine?
3. Combustibilul ma gandesc sa il introduc in 6022, dar atunci trebuie facuta si foaie de parcurs?(neplatitoare de TVA)
4. Va rog sa ma ajutati cu functionalitatea contului 604, stiu ca se inregistreaza in debitul acestuia materiale nestocate achizitionate de lafurnizori dar nu stiu ce materiale sa includ in aceasta categorie (poate ma puteti ajuta cu cateva exemple)
Multumesc anticipat!

#2 Ana1989

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 01 February 2014 - 10:48 AM

Din cate stiu eu combustibilul daca nu e firma de transport se inregistreaza cu deducere de 50%.

#3 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 01 February 2014 - 02:06 PM

In principiu ai toate inregistrarile corect.

Deducerea la combustibil e de 50%, daca insa se incadreaza in exceptiile din CF si deduci 100%, atunci iti trebuie foaie de parcurs prin care sa poti justifica TOT combustibilul.

In 604 se inregistreaza toate "nestocatele" exact asa cum spune si definitia lui. Daca faci stoc si dai in consum pe bucatele, este stocat, daca se consuma direct fara sa le depozitezi (in depozit,dulap,magazie ..etc) atunci sun nestocate.

Personal eu pun in 604 nestocatele care nu intra in mod specific pe alte 60xx (de ex. nici benzina nu este stocata daca nu ai rezervoare de combustibili in curte, dar majoritatea o prind pe 6022, nu pe 604).

Triunghiul,trusa ... etc eu le consider ob.de inventar.
Dezodorizantele de masina ... 604.

PS: N-am inteles care nu au ce cauta pe firma din cele enumerate de tine.

#4 oby123

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 March 2014 - 11:09 AM

Buna ziua,

ma poate cineva ajuta cu monografii contabile cu privire la noile reglementari Ord. 2021/2013, mentionez ca lucrez la o institutie publica finantata din venituri proprii si nu prea inteleg rolul contului 770, ce se intampla cu contul de disponibil 560? De unde se fac platile acum? Se foloseste contul de la 01 ianuarie 2014?

Multumesc,

#5 Vizir Marius

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 20 March 2014 - 12:04 PM

Buna ziua,

Am atasat o mica monografie aferenta Institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii.
,,Contul 560 "Disponibil al instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta sumelor încasate din venituri proprii, potrivit reglementarilor legale în vigoare , iar platile se vor face prin contul Contul 770 "Finanţarea de la buget".

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 March 2014 - 01:20 PM
eliminare adresa privata de e-mail ! citeste regulamentul !

Vizir Marius Stefan

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL