Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
IMPOZITARE LA SURSA SOFT/MAINTENANCE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

IMPOZITARE LA SURSA SOFT/MAINTENANCE

2 replies to this topic

#1 titza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 195 Postari:

Postat 14 March 2014 - 02:03 PM

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
-un soft cumparat de la o persoana fizica nerezidenta. Softul este utilizat exclusiv pentru nevoile firmei, nu poate fi vandut/transmis altor persone fizice/juridice. Contractul prevede si intretinerea acestui soft (maintenance) care se face de catre persoana fizica nerezidenta pe cale electronica (periodic sunt actualizate diferite date/informatii).

Intrebarea mea este daca aceste servicii sunt impozabile la sursa, respectiv:
  • Softul cumparat -parerea mea este ca acesta nu se considera a fi o redeventa conform prefederilor Codului Fiscal art 28 b mentioneaza urmatoarele: Nu se consideră redevență, în sensul prezentei legi, remunerația în bani sau în natură plătită pentru achizițiile de software destinate exclusiv operării respectivului software, fără alte modificări decât cele determinate de instalarea, implementarea, stocarea sau utilizarea acestuia.
  • Mentenanta softului-aici am o problema daca acest serviciu este considerat a fi efectuat pe teritoriul Romaniei si daca este impozabil la sursa.
Mentionez ca din prudenta am solicitat partenerului certificat de rezidenta fiscala si ..l-am suparat fff tare. Sper ca intr-un final sa obtin acest certificat.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat/opinie??? Multumesc mult.

Titza

#2 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 16 March 2014 - 04:04 PM

in situatia in care achizitia softului se considera o prestare de servicii reprezentand dreptul de utilizarea al licentei acordate de furnizor pe baza contractului, venitul obtinut de nerezident reprezinta redeventa; mentanata reprezinta un serviciu prestat pe teritoriul Romaniei; in opinia mea in ambele cazuri se impune un certificat de rezidenta fiscala, venitul obtinut de nerezident se incadreaza la art. 115 din CF

Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti
ART. 115 Venituri impozabile obtinute din Romania
(1) Veniturile impozabile obtinute din Romania, indiferent daca veniturile sunt primite in Romania sau in strainatate, sunt:
d) redevente de la un rezident;
k) venituri din servicii prestate in Romania de orice natura ..........
ART. 115 d)
2. (1) Termenul redeventa cuprinde orice suma care trebuie platita in bani sau in natura pentru folosirea sau dreptul de a folosi orice proprietate sau drept prevazut la art. 7 alin. (1) pct. 28 din Codul fiscal, indiferent daca suma trebuie platita conform unui contract sau ca urmare a copierii ilegale sau a incalcarii drepturilor legale ale unei alte persoane.

#3 titza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 195 Postari:

Postat 19 March 2014 - 09:51 AM

Multumesc mult.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL