Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Ce Parere Aveti Despre Interpretarea Viselor? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Ce Parere Aveti Despre Interpretarea Viselor?

3 replies to this topic

#1 ginghis

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 01 July 2014 - 03:20 PM

De mai mult timp aveam in minte visul care se tot repeta o perioada, sunt aruncat peste un gard de cineva dar nu pot sa vad cine, si cad in gol. Se spune ca nu exista coincidente. Ce putem spune despre vise si semnificatiile lor? Sunt pe bune sau au legatura cu viata noastra reala? Exista explicatii cu privire la visele din timpul noptii si de ce visam ceva anume? Sunt curios de parerile voastre.

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 July 2014 - 12:30 PM

Cu siguranta visele sunt pe bune SI au legatura cu viata reala, doar ca, de cele mai multe ori, in ele ne apar simboluri si nu fapte care se vor intampla in realitate, intocmai celor visate (adica sunt sanse slabe ca in viata reala sa te arunce cineva peste gard si sa cazi in gol)

Visele au atat conotatii stiintifice, cat si religioase. Cautand pe net, am gasit f. multe exemple de acest gen.
În Biblia creştină, visele erau o metodă prin care Dumnezeu intra în legătură cu credinciosii săi, iar Coranul (cartea de căpătâi a musulmanilor), i-a fost transmisă profetului Mahomed, prin vis, de către îngerul Gabriel.
Visele au stat la baza a numeroase lucrări artistice (muzicale, de literatura, etc...) si descoperiri stiintifice.
Sigmund Freud (celebru medic neuropsihiatru, fondator al școlii psihologice de psihanaliza), susţinea ca visele sunt o poarta catre subconştient.

Timpul pe care îl petrecem visând ar putea să îi permită creierului să rezolve probleme emoţionale şi să ne cunoaştem mai bine sentimentele, premiţându-i să analizeze toate scenariile posibile, pentru că barierele din viaţa reală dispar.

Marea majoritate a viselor au loc în timpul somnului REM (rapid eye movement).Fisier atasat  ciclul-somnului.jpg   51.77K   0 downloads
Urmărind activitatea cerebrală pe electroencefalograme, oamenii de ştiinţă au observat că în timpul somnului REM creierul prezintă o activitate similară cu cea din starea de veghe (trezie), însă muşchii sunt inactivi, împiedicând astfel punerea în practică a viselor.

Mai pe scurt, cercetătorii încă nu au decoperit de ce visăm, dar studiile aduc din ce în ce mai multe dovezi că visele joacă un rol mai important în viaţa reală decât îşi imaginau oamenii de ştiinţă în trecut.

Ref. la experienta personala, va pot spune ca anumite vise mi se asociaza cu anumite experiente viitoare, si-o sa va dau 2 ex. :
1. daca visez o gradina de flori in care sunt numai flori albe, inclusiv trandafirii albi cataratori, atunci in mod sigur o sa sustin un control cu abuzuri de la vreo institutie si-o sa ma enervez rau de tot
- daca lipsesc trandafirii albi cataratori, atunci o sa fie acel control, dar nu pe felia mea, sau nu este necesara participarea mea
2. uneori visez ca sunt plecata de acasa pt cateva zile, impreuna cu alte pers. (de regula suntem colegi de serviciu), ma aflu in camera unui hotel/pensiune/... si, fireste, am un bagaj/2 cu lucruri personale, insa aflu brusc si aproape intamplator ca s-a decis sa plecam in f scurt timp, asa ca in mare graba incep sa-mi strang lucrurile care nu se mai termina de impachetat (asta imi creeaza o stare de panica) fiind mult mai multe decat stiam ca am cu mine si nu inteleg de unde, D-zeu, au aparut atatea :blink: .
Bineinteles ca nu apuc sa mi le strang pe toate si nici acolo nu pot sa le las, asa ca pierd trenul cu care ceilalti pleaca fara nici o pbl. si fara sa le pese ca eu n-am ajuns, iar mie nu-mi vine sa cred ca mi s-a putut intampla asa ceva. Uneori, totusi reusesc sa impachetez ce am si, plina de bagaje, alerg dupa trenul care tocmai pleca din gara, dar nu-l prind oricat m-as chinui; alteori nici nu apuc sa ies din hotel in timp util. Oricum, mereu sunt nevoita sa plec mai tarziu, singura printre necunoscuti deloc prietenosi, sa ma descurc pe cont propriu, facand alte combinatii de transport cu trenul - in conditii mult mai dificile - si fiind obligata sa deviez de la traseul clasic, obisnuit, ceea ce face calatoria mult mai lunga si mai solicitanta.
Sunt varza de nervi pe colegii mei fiindca nu mi-au spus si mie mai devreme ca se pleaca, convinsa fiind ca as fi avut timp sa-mi strang toate bagajele si sa prind trenul care m-ar fi adus si pe mine in Bucuresti, in conditii normale. Nu inteleg deloc de ce, naiba, s-au purtat asa fiindca chiar nu au avut motive si de aceea consider c-a fost un abuz/ o rautate complet gratuita si ca lucrurile nu pot ramane asa.
Ajung in Bucuresti cu mare intarziere (noaptea) si dupa multe peripetii, rupta de oboseala, cu un maldar de bagaje dupa mine (mult mai multe decat ar fi trebuit sa am in mod normal), dar multumita ca, in sfarsit, am reusit sa ajung inapoi, cu toate.

De cate ori visez chestia asta, in f scurt timp ma trezesc cu :
- excesiv de multe pbl. in plus de rezolvat (bagajele mult mai multe)
- pbl. apar la serviciu (colegii cu care sunt plecata),
- ele nu sunt din vina mea (decizia de plecare imediata nu-mi apartine)
- pt rezolvarea lor sunt nevoita sa adopt solutii neobisnuite (traseele alternative cu trenul), sa investesc mult timp si energie (drumul mai lung si oboseala resimtita in vis),
- nu ma ajuta absolut nimeni (plec singura la drum),
- pbl. apar pe neasteptate, fara nici un "preaviz" (exact cum este intoarcerea in Bucuresti = brusca, pe negandite)
- trebuie muncesc pana noaptea tarziu ca sa le termin (asa cum tot noaptea ajung inapoi, in vis).
- in realitate, mereu reprosez aceste sit. atunci cand apar pe la firme si, uneori, discutiile vizeaza schimbari ale raporturilor de munca (precum in vis, lucrurile nu vor ramane asa cum au fost anterior)
*** sa nu va mai spun cat zbucium traiesc in aceste vise - dimineata ma trezesc epuizata de atata efort.

V-am dat doar 2 ex., dar ele sunt mai multe si credeti-ma ca mai am vise repetitive carora inca nu le-am deslusit intelesul pe deplin, insa sunt absolut convinsa ca acest inteles exista.

Uneori am si vise in care anumite pbl. f. importante imi tot apar ca fiind nerezolvate, desi ele sunt rezolvate cu bine de f. mult timp, dar stiu ca aceste vise sunt manifestari ale unor tensiuni nervoase f mari cauzate de rezolvarea acelor pbl., poate chiar de traumele produse atunci si inca nevindecate pe deplin.

In concluzie, PT. MINE, visele au legatura directa si f stransa cu viata reala !!

@ginghis : cat priveste visul tau, daca e sa ma intrebi pe mine ce interpretare ar putea avea, eu as zice ca cineva care acum iti ramane ascuns fie pt. ca inca nu cunosti acea pers., fie pt. ca nu te gandesti la cineva capabil de asta (in vis nu-i vezi fata) iti va cauza o mare pbl. (te arunca peste gard), cu serioase implicatii negative (cazi in gol).
nu vreau sa te sperii, insa daca visul se tot repeta, poate e cazul sa fii mult mai atent in jurul tau, la cele mai mici semne, astfel incat sa reusesti sa preintampini sau sa minimizezi efectele acestei "executii" care ti se planuieste/ de care se pare ca vei avea parte.
ma gandesc ca poti fi dat afara din casa sau de la serviciu, sau sa fii exclus din vreo "combinatie" deja stabilita/ vorbita (gardul inseamna un loc bine delimitat in care te afli, o "proprietate" a ceva, o sit. cu parametri definiti deja), iar in urma acestei excluderi sa suferi o prabusire financiara/ sentimentala.
fie o sa fii complet debusolat/ nu vei sti ce sa faci, ce-i cu tine, fie o sa ai impresia ca dupa asta totul s-a sfarsit (fiindca nu vezi locul unde ajungi jos, nu vezi nici solutia salvatoare, e ca ceva dupa care nu mai exista nimic daca pur si simplu cazi fara sa ajungi jos, fara sa stii ce este jos).

as vrea sa-mi spui ce simti atunci cand ti se intampla astea : esti nervos, disperat, plangi, iti vine sa urli, esti blocat si nu simti nimic sau ti-e indiferent ... adica, ce simti, ce gandesti in vis ??
inca ceva : locul de unde esti aruncat este al tau ?? al familiei?? stii al cui este ?? esti familiarizat cu el sau ti-e complet strain ??

iti doresc numai bine .

#3 ginghis

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 02 July 2014 - 02:23 PM

Multumesc mult pentru lamurire. Ideea este ca ma trezesc speriat, panicat, foarte transpirat si de multe ori ma trezeam ca plang. De fiecare la aceeasi ora ma trezesc. Este foarte ciudat, si nu intelege de ce mi se repeta. De aproape doua luni, cu regularitate, visez o data la doua zile acest vis aau cel putin asa mi-l aduc mainte dimineata dupa ce m-am trezit. Eu am mai cutat si pe net, am gasit mai multe articole si semnificatii, am gasit niste informatii destul de amplu organizate si pe reclama. Din cate am vazut ca e un site special, dedicat viselor. NU stiu ce sa zic, nu stiu daca sa cred in vise si in ceea ce mai scriu diferite articole, insa stiu sigur ca veau sa scap de visul asta obsesiv.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 July 2014 - 02:29 PM
reclama neautorizata site

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 July 2014 - 02:48 PM

Unele articole pe care le-am citit spun ca visele au si rolul de a ne pregati pt evenimente viitoare, astfel incat sa le putem face fata mai bine.

In cazul tau, eu cred ca te vei confrunta cu o sit. in care cineva te va exclude dintr-un loc/relatie in care esti si nu-i va pasa ca te duci in hau (va sti asta, dar nu va conta). Toata tarasenia te va duce la disperare, te va afecta profund, insa acum stii ca vei avea o mare incercare de trecut si asta anuleaza factorul "surpriza" care ar fi accentuat f mult necazul.
Fiind pregatit mental pt aceasta "tradare" (banuiesc ca nu ai senzatia c-ar fi ceva meritat, ca ai avea vreo vina), vei incepe sa intelegi ca poti detine controlul (fie si partial) asupra sit. si de aceea ii vei face fata mult mai bine atunci cand va aparea, iar asta ar trebui sa te mai linisteasca. Dupa parerea mea, este un vis premonitoriu, deci "cineva" sau "ceva" te avertizeaza de pericol (unii ar spune ca ingerul pazitor poate face asta) - e o varianta ...

Ar mai fi si o alta var. : adeptii ezoterismului (si nu numai ei) considera ca toate gandurile oamenilor se aduna in constiinta universala ("banca de date" a Universului), iar cei cu capacitati extrasenzoriale mai deosebite se pot conecta la ea mai usor. Astfel, ei pot "accesa" (mai mult sau mai putin voit /intamplator) si informatiile continute in gandurile altora. De aceea spun ca este posibil ca pers. care iti va face faza asta, sa se fi gandit deja la ea, iar tu sa ai capacitatile necesare de a recepta ce i-a trecut prin minte. Puterea gandului este extraordinara (vezi telepatia, telekinezia, etc ...).

Sa fiu in locul tau, as incepe sa analizez, cu calm si obiectivitate, situatia generala in care ma aflu si sa gasesc eventuale alternative in caz de "macel", adica sa incep a detine controlul cat de cat.
Odata gasite niste solutii, macar de avarie, eu cred ca asta iti va da o minima siguranta ca lucrurile nu se duc in "neant" fara ca tu sa poti face ceva, iar recapatarea controlului va face ca zbuciumul tau interior sa se mai domolileasca. Prin urmare, este de asteptat ca visele astea obsesive (macar) sa se mai raresca (daca nu vor inceta cu totul).

Sa ne tii la curent cu evolutia evenimentelor, da ? Te rog ! :smile:

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL