Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Trecerea retroactiva de la imp. pe pf la imp. pe ven microintreprinderilor - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Trecerea retroactiva de la imp. pe pf la imp. pe ven microintreprinderilor

1 reply to this topic

#1 cory1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 88 Postari:

Postat 06 January 2015 - 12:57 PM

Buna ziua
Am preluat o firma care in anul 2013 a avut o cifra de afaceri de 186000 lei. Firma era platitoare de impozit pe profit. Avand in vedere ca in anul 2013 nu a depasit plafonul de 65000 euro, nu trebuia ca din ianuarie 2014 sa devina platitoare de impozit pe venit? Si daca am dreptate, cum mai pot regla eu acum, in 2015, aceasta situatie? Mai pot modifica vectorul fiscal incepand cu ianuarie 2014?

#2 cristicros

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 07 January 2015 - 04:07 PM

Buna ziua,
Am preluat o societate care nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent, deci venituri=0.

In februarie 2013 trebuia depusa o declaratie pt a trece de la imp pe profit la imp pe venitul microintreprinderilor , declaratie care nu a fost depusa la momentul respectiv.

In dec 2014 am depus D010 pt a trece retroactiv la imp pe ven .microintr. incepand cu febr 2013.

Toate declaratiile D100 si D101 au fost depuse din febr 2013-sept 2014 cu imp pe profit =0.
Mai tb sa fac declarative rectificativa d710, avand in vedere ca aceasta declaratie permite doar corectarea valorii, iar la mine suma initiala si suma corectata este zero. Eu tb sa rectific denumirea obligatiei bugetare din Imp pe profit in Imp pe ven. Microintreprinderilor, nu suma.

Cum procedez in acest caz.Depun din nou declaratiile 100 si 101 pt perioada febr 2013-sept 2014 , de data aceasta cu impozitul p even microintreprinderilor?

Daca da, tb sa folosesc formularele din acea perioada sau pot folosi formularele actuale?
Si nu in ultimul rand, se lasa cu amenda?
Multumesc

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL