Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit 1% jocuri de noroc - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Impozit 1% jocuri de noroc

3 replies to this topic

#1 Viorica400

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 18 February 2015 - 09:16 AM

Am o sala de bingo. Aici sunt la tragerile de linie cam 20 de castiguri de cate 5 lei. 1% din fiecare reprezinta cativa banuti, dar contabila zice ca trebuie rotunjit totul la leu. Asta inseamna ca am de plata la impozit pe venit 20 lei in loc de 1 leu (20*5*1%). Poate fi asa?

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 18 February 2015 - 11:14 AM

OUG59/2005, art.1:

Impozitele, taxele, contribuțiile și alte sume datorate bugetului general consolidat, cu excepția celor reținute la sursă, altele decât cele aferente veniturilor salariale, în moneda nouă, cu valori mai mici de un leu se întregesc la un leu.

Deci , se majoreaza la 1 leu doar taxele care NU se retin la sursa.
Singurele care se intregesc la leu sunt contributiile la salarii.

#3 Viorica400

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 18 February 2015 - 12:05 PM

Am intrebat la Metodologie si mi s-a spus ca se retine 1 leu.
In codul fiscal la art 77 alin 2 scrie: Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.
Eu nu inteleg daca e vorba de un joc/zi, o zi sau un an?

#4 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 18 February 2015 - 01:16 PM

Eu ti-am dat textul de lege care stabileste modul in care se rotunjesc sumele.
Cei de la metodologie ti-au dat si un articol de lege aplicabil ?

Referitor la calculul pe zi/luna ... teoretic calculul se definitiveaza la nivelul unei zile, asa scrie in norme.
Dar ... normele par sa se refere la varianta veche a CF :blink: , asa ca ramane in aer , mai ales plafonul (ca daca nu depasesti plafonul, diferentele ar fi dor din rotunjiri)

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL