Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA prestare servicii catre PF si incasare prin banca - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

PFA prestare servicii catre PF si incasare prin banca

2 replies to this topic

#1 alinescoo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 01 April 2015 - 05:26 PM

Am facut urmatorul lucru si vreau sa stiu daca am procedat corect:

- anul trecut am facut un contract de prestarii servicii (dezvoltare aplicatie software) intre PFA-ul meu si un client persoana fizica din RO
- s-a emis o factura anul trecut si o factura anul acesta in ianuarie, de la PFA-ul meu catre persoana fizica
- persoana fizica mi-a facut plata prin banca, direct in contul meu bancar PFA.

Este corect cum am procedat in aceasta situatie? Citesc pe net acum ca pentru prestari servicii catre persoane fizice este obligatoriu sa am casa de marcat si sa dau bon fiscal. In cazul meu, nu am primit banii cash ci prin banca.

Daca nu am procedat corect, ce pot face sa corectez aceasta problema? Acest contract a fost o exceptie, iar in restul cazurilor lucrez doar cu persoane juridice.

Multumesc pentru ajutor.

Aceasta postare a fost editata de alinescoo: 01 April 2015 - 05:28 PM

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 02 April 2015 - 10:18 AM

Nu trebuie sa emiti bon fiscal daca incasezi prin virament bancar.

OG28/1999 (case de marcat):
Art. 1
(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Tu n-ai incasat cu numerar,POS sau substitute de numerar(de ex. tichete de masa) ci prin virament bancar, deci nu te incadrezi.

#3 alinescoo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 02 April 2015 - 10:24 AM

Multumesc foarte foarte mult pentru timpul acordat si amabilitatea de a-mi oferi ajutorul.
Toate cele bune.

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL