Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Incasare in avans - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Incasare in avans

5 replies to this topic

#1 cristicros

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 08 March 2016 - 09:06 AM

Buna ziua,

Am in conatbilitate o incasare in avans din 2014. Problema este ca lucrarea nu s-a mai efectuat, factura de avans nu a fost emisa si nici avansul returnat.
Cum pot sa reglez aceasta situatie?
Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de cristicros: 08 March 2016 - 09:06 AM

#2 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 08 March 2016 - 10:33 PM

Firma este platitoare de tva, este micro sau la profit ... da mai multe detalii.

#3 cristicros

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 09 March 2016 - 01:23 PM

firma este platitoare de TVA SI IMPOZIT PROFIT.

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2016 - 05:29 PM

- dpv al tva CF 2014/2015, sunt supuse autofacturarii numai operatiuni care se deruleaza in legatura cu persoane care nu sunt stabilite in Romania. Prin urmare, sunt incluse aici avansurile platite catre furnizori externi, dar nu sunt incluse avansurile catre furnizori interni (adica persoane impozabile din Romania).
Daca pentru avansul platit furnizorului intern nu ai primit factura aferenta, atunci nu poti deduce TVA fiindca, cf. art 146, conditia de deducere a TVA este existenta facturii intocmita conform art. 155.

- dpv al impozitului pe profit, daca vrei sa inchizi creanta asta, ea devine chelt. nedeductibila - nefiind efectuata in scopul obtinerii de venituri impozabile (art. 21,1), insa deocamdata datoria lor catre voi nu este prescrisa, asa ca mai poti face demersuri. Primul ar fi confirmarea de sold prin extrasul de cont emis cu ocazia inventarierii de la sf. anului.

#5 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 09 March 2016 - 11:32 PM

Stai putin ca este vorba de o incasare, un client adica! Si eu tot la furnizori m-am gandit.

Cum a fost prinsa in contabilitate incasarea, pe 419?
Avand in vedere ca ai dat si un bilant ... nu prea mai ai cum s-o dregi.
Emiti factura de avans acum, prinzi sumele in decont pe regularizari si vei avea si ceva penalitati de platit.

O varianta ar mai fi sa inregistrezi pe 473, ca sume incasate necuvenit si sa le lasi acolo pana se prescriu. dar nu stiu daca o asemenea corectie o vor inghiti la un eventual control.

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2016 - 09:30 AM

Vezi postareamgabi, la 09 March 2016 - 11:32 PM, a spus:

Stai putin ca este vorba de o incasare, un client adica! Si eu tot la furnizori m-am gandit.
Hiii... scuze !! :blush:

Gabita, ce ziceai de concediul ala ? :biggrin2:

Eu zic sa dea banii inapoi clientului, daca serviciul nu a fost si nici nu va mai fi prestat !
Cristi, emite factura de avans si lasa datoria acolo, la locul ei, nu-i incuraja (contabil vb.) sa fie tzepari ... :sad:

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL