Control Garda Financiara
Postat 06 May 2008 - 10:52 PM
Postat 07 May 2008 - 07:42 AM
Florin_76, la May 6 2008, 11:52 PM, a spus:
Garda a cerut doar raportul "Z"..dupa ce initial cerusera actele din ianuarie pana in mai..Eu primesc actele de la societate la inceputul lunii urmatoare, deci abia luni primisem actele pe luna aprilie...Am "bagat ca migu" ieri 97 de facturi furnizori si vreo 70 de chitante...Mi-e o ciuda pe ei!!
Postat 07 May 2008 - 08:16 PM
Postat 08 May 2008 - 08:07 AM
daniela pirvulescu, la May 7 2008, 09:16 PM, a spus:
Nu le fac eu, daniela.Nir-urile le face admin, dar registrul de casa il fac eu...nu de mana, il listez din calculator, tinand cont asa cum am spus intr-un post anterior primesc actele(facturi+chitante) la inceptul lunii urmatoare.Garda a cerut actele ianuarie-aprilie..Mi s-a parut corect sa-mi fac treaba la zi, sa nu ia admin amenda din cauza mea..Adica am adus casa la zi(listat si indosariat) si-am introdus facturile de marfa in calculator si-am atasat o listare a lor+ fisa contului 378.(programul meu SQL gratuit nu listeaza nir-uri , asa ca m-am gandit ca o varianta buna ar fi sa listez fisa lui 378 si sa complezte eu in nirul facut de admin adaosul)Nu descarcasem gestiunea, nu inregistrasem amortizarile, nu era inchisa luna aprilie inca. Deci nu semnez eu registrul de casa?
Oricum, Garda ne-a lasat in pace tura asta, fara control, fara amenda obisnuita(400 amenda+200 spaga)...dar probabil vor reveni in iunie..Deci ca sa-mi clarfic niste lucruri: nu semnez eu registrul de casa, iar daca garda vine tot asa, la inceputul unei luni(pana in 10 a lunii , sa zicem) pot sa le dau doar dosarul cu facturi + nir facute de admin?Dar registrul de casa?Nu trebuie sa fie la zi?
Postat 08 May 2008 - 11:35 PM
Postat 16 May 2008 - 04:27 PM
Postat 16 May 2008 - 04:43 PM
Postat 16 May 2008 - 04:57 PM
Postat 16 May 2008 - 05:09 PM
[/quote]
conform OUG77/1999 art.1, nu prea avem incotro:
Art. 1. - Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă vor organiza evidenţa obligaţiilor de plată şi evidenţa creanţelor, pe termene scadente, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, după caz.
Evidenţa prevăzută la alin. 1 se actualizează zilnic.
Postat 17 May 2008 - 12:19 AM
Postat 18 May 2008 - 08:21 PM
din pacate, astia dau amenda daca te prind fara el la zi, in momentul in care vin in control, iar in lege nu zice ca se listeaza la cerere, cum zice de ex. la registrul cartea mare.
dragii mei, garda iti da amenda si daca n-ai basca, nu va faceti iluzii ca nu vor gasi ceva, ORICE, ca sa va amendeze !! ei nu vin in control financiar efectiv (chiar daca sunt garda FINANCIARA) CI VIN LA RUPERE DE OASE = AMENZI ENORME PT. ABSOLUT ORICE RAHAT (ma scuzati), asa ca nu va mai amagiti ca ati putea scapa fara amenda in urma unui control de la garda
asta-i Romanica, fratilor !! daca imi poate explica cineva cu ce fac eu rau statului daca nu imi tin la zi nemernicul de registru scadentar, atunci eu ii zic "sarut mana" ! ca am innebunit cu atatea registre ...
Postat 18 May 2008 - 09:51 PM
si, desigur, din partea autoritatilor de reglementare si control - lipsa de profesionalism, ignoranta, si asa mai departe.
deja si in vis vad doar legi si oameni mascati care vin sa ne amendeze. :biggrin:
sper ca o sa treaca cu timpul... si o sa ajung si eu oare unul din acei contabili, care spun: las'ca Garda oricum gaseste ceva, daca gaseste repede, cel putin nu cauta mai departe, iti da amenda si la revedere!?
o saptamana plina de lucru si spor la treaba!
Postat 19 May 2008 - 08:24 AM
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie?
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?
Postat 19 May 2008 - 08:45 AM
Aceasta postare a fost editata de claudiaionela: 19 May 2008 - 08:46 AM
Postat 19 May 2008 - 01:03 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 July 2008 - 08:24 PM
Postat 19 May 2008 - 01:34 PM
daniela pirvulescu, la May 9 2008, 12:35 AM, a spus:
multumesc daniela.Raspund cam tarziu, am avut o saptamana "pauza".Stiam ca registrul de casa se tine LA ZI, asta era si motivul pentru care firma ia mereu amenda cand vine garda.Eu daca primesc TOATE actele la inceputul lunii urmatoare, e firesc ca registrul sa nu fie niciodata la zi.Eu, ca si contabil angajat (cu studii superioare)fac registrul de casa -nu exista casier.Am sa-l fac in continuare, asta e, dar macar nu-l mai semnez.
Si inca o intrebare:cine semneaza declaratiile la CAS, CASS, somaj, ITM? Eu sau admin?Ca de facut oricum le fac si le depun eu.
Aceasta postare a fost editata de ela d: 19 May 2008 - 01:36 PM
Postat 20 May 2008 - 03:33 PM
Postat 20 May 2008 - 05:52 PM
Au dreptul sa ceara acest lucru?Inteleg sa ceara nir-uri ,reg de casa,raport gestiune dar jurnalele?
Va multumesc
Postat 20 May 2008 - 05:52 PM
Violeta Tihon, la May 19 2008, 09:24 AM, a spus:
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie?
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?
La o problema asemanatoare am trimis o adresa administratiei financiare(bineinteles cu nr. de inregistrare,am depus-o la registratura) in care le-am explicat ce fac,cu ce se ocupa societatea si le-am pus intrebarea daca in acest caz am nevoie de casa da marcat.Am primit raspuns in scris si acum pot sa vina in control.
Postat 20 May 2008 - 06:08 PM
Pentru Ela: declaratiile, mai nou se fac numai de contabil si se semneaza de acesta. Daca exista un inspector de resurse umane in firma, acesta face declaratiile aferente salariilor.
Similar Topics
9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi