Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Control Garda Financiara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

Control Garda Financiara

352 replies to this topic

#101 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 06 May 2008 - 10:52 PM

Mie la cuptoarele de paine vin cand le e " foame " si se justifica cu controlul inopinant

#102 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 07 May 2008 - 07:42 AM

Vezi postareaFlorin_76, la May 6 2008, 11:52 PM, a spus:

Mie la cuptoarele de paine vin cand le e " foame " si se justifica cu controlul inopinant

Garda a cerut doar raportul "Z"..dupa ce initial cerusera actele din ianuarie pana in mai..Eu primesc actele de la societate la inceputul lunii urmatoare, deci abia luni primisem actele pe luna aprilie...Am "bagat ca migu" ieri 97 de facturi furnizori si vreo 70 de chitante...Mi-e o ciuda pe ei!!

#103 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 07 May 2008 - 08:16 PM

Cum am mai spus si la alte raspunsuri, contabilul nu are voie sa faca registrul de casa, receptii, facturi, adica contabilitatea primara si doamne fereste sa si semnezi. Pentru luna aprilie trebuia sa le dai doar actele primare nu si inchiderea contabilitatii, dar daca tot tu le faci e naspa.

#104 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 08 May 2008 - 08:07 AM

Vezi postareadaniela pirvulescu, la May 7 2008, 09:16 PM, a spus:

Cum am mai spus si la alte raspunsuri, contabilul nu are voie sa faca registrul de casa, receptii, facturi, adica contabilitatea primara si doamne fereste sa si semnezi. Pentru luna aprilie trebuia sa le dai doar actele primare nu si inchiderea contabilitatii, dar daca tot tu le faci e naspa.

Nu le fac eu, daniela.Nir-urile le face admin, dar registrul de casa il fac eu...nu de mana, il listez din calculator, tinand cont asa cum am spus intr-un post anterior primesc actele(facturi+chitante) la inceptul lunii urmatoare.Garda a cerut actele ianuarie-aprilie..Mi s-a parut corect sa-mi fac treaba la zi, sa nu ia admin amenda din cauza mea..Adica am adus casa la zi(listat si indosariat) si-am introdus facturile de marfa in calculator si-am atasat o listare a lor+ fisa contului 378.(programul meu SQL gratuit nu listeaza nir-uri , asa ca m-am gandit ca o varianta buna ar fi sa listez fisa lui 378 si sa complezte eu in nirul facut de admin adaosul)Nu descarcasem gestiunea, nu inregistrasem amortizarile, nu era inchisa luna aprilie inca. Deci nu semnez eu registrul de casa?
Oricum, Garda ne-a lasat in pace tura asta, fara control, fara amenda obisnuita(400 amenda+200 spaga)...dar probabil vor reveni in iunie..Deci ca sa-mi clarfic niste lucruri: nu semnez eu registrul de casa, iar daca garda vine tot asa, la inceputul unei luni(pana in 10 a lunii , sa zicem) pot sa le dau doar dosarul cu facturi + nir facute de admin?Dar registrul de casa?Nu trebuie sa fie la zi?

#105 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 08 May 2008 - 11:35 PM

Oh, sa nu ma intelegi gresit, reg.de casa chiar se face LA ZI, dar nu e treaba ta sa-l faci si nici sa-l semnezi. Asta o face casierul, tu doar verifici. Si eu introduc toate datele in calc. la 3 puncte de lucru (3 registre de casa) si le listez in luna urmatoare, dar la control punctul de lucru arata registrul la zi. E normal sa ti se aduca actele in luna urmatoare, iar tu ai obligatia sa faci inchiderea contabila pana la data de 25. Contabilitatea primara: NIR, reg.casa, bonuri consum, transfer, fise de magazie, intocmirea facturilor nu e competenta ta sa le faci, dar trebuie sa fie la zi. Eu m-am referit ca nu aveau dreptul sa-ti ceara centralizatoare la acestea sau luna inchisa.

#106 iliam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:

Postat 16 May 2008 - 04:27 PM

am luat amenda pt ca nu am avut REGISTRU DE GESTIUNE GLOBAL VALORIC PRIV EVID MRF DIN GEST

#107 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 16 May 2008 - 04:43 PM

au cautat si in final tot m-au prins cu ceva: lipsa scadentarului pe termene scadente, catre orice creditor si de la orice debitor. :thumbup:

#108 nilufera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 237 Postari:

Postat 16 May 2008 - 04:57 PM

Apropo de aberatia asta de scadentar....eu in program am o optiune de listare pe scadente clienti si furnizori...oare trebuie sa listez luna de luna sau le pot inchide gura cu asta?!ca numai de asta nu am timp!!! :thumbup:

#109 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 16 May 2008 - 05:09 PM

oare trebuie sa listez luna de luna sau le pot inchide gura cu asta?!ca numai de asta nu am timp!!! :thumbup:
[/quote]

conform OUG77/1999 art.1, nu prea avem incotro:

Art. 1. - Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă vor organiza evidenţa obligaţiilor de plată şi evidenţa creanţelor, pe termene scadente, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, după caz.
Evidenţa prevăzută la alin. 1 se actualizează zilnic.

#110 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 17 May 2008 - 12:19 AM

din moment ce nu se cere expres forma scrisa, este de ajuns organizarea cu ajutorul programului, si listarea la cerere.
Bea

#111 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 May 2008 - 08:21 PM

bine ar fi sa fie asa, :biggrin: Bea
din pacate, astia dau amenda daca te prind fara el la zi, in momentul in care vin in control, iar in lege nu zice ca se listeaza la cerere, cum zice de ex. la registrul cartea mare.

dragii mei, garda iti da amenda si daca n-ai basca, nu va faceti iluzii ca nu vor gasi ceva, ORICE, ca sa va amendeze !! ei nu vin in control financiar efectiv (chiar daca sunt garda FINANCIARA) CI VIN LA RUPERE DE OASE = AMENZI ENORME PT. ABSOLUT ORICE RAHAT (ma scuzati), asa ca nu va mai amagiti ca ati putea scapa fara amenda in urma unui control de la garda :thumbup: . singura problema va fi cuantumul acesteia !!!! atat !! bugetul de stat trebuie alimentat constant, altfel de unde sa isi cumpere ticalosii aia din parlament masini peste masini, toate de lux, de unde sa plece in strainatate, de unde salarii de-ti sta mintea-n loc .... si cate si mai cate ... pai, de la "fraieri" ... si pe altii ii scutesc de plata datoriilor, de majorari, le esaloneaza pana se pierd naibii de tot ... se dau salarii compensatorii pt. 1-2 ani de somaj ... voua va da cineva salarii compensatorii daca da o firma particulara faliment si ramaneti someri ???

asta-i Romanica, fratilor !! daca imi poate explica cineva cu ce fac eu rau statului daca nu imi tin la zi nemernicul de registru scadentar, atunci eu ii zic "sarut mana" ! ca am innebunit cu atatea registre ...

#112 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 18 May 2008 - 09:51 PM

incep sa cred, ca degeaba ma straduiesc sa fie totul conform legii, cu cat ajung mai departe, cu atat mai multe legi gasesc obligatorii, chestii de paza si protectia bunurilor, prevenirea si stingerea incendiilor, protectia muncii, etc.
si, desigur, din partea autoritatilor de reglementare si control - lipsa de profesionalism, ignoranta, si asa mai departe.
deja si in vis vad doar legi si oameni mascati care vin sa ne amendeze. :biggrin:

sper ca o sa treaca cu timpul... si o sa ajung si eu oare unul din acei contabili, care spun: las'ca Garda oricum gaseste ceva, daca gaseste repede, cel putin nu cauta mai departe, iti da amenda si la revedere!?

o saptamana plina de lucru si spor la treaba!
Bea

#113 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 19 May 2008 - 08:24 AM

Pentru ca tot s-a deschis acest topic legat de amenzile de la garda, vreau sa va intreb si eu ce parere aveti despre urmatoarea problema:
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie? :smile: :thumbup:
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?

#114 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 19 May 2008 - 08:45 AM

Daca cumparatorii pot fi si persoane fizice, trebuie cumparata casa de marcat.Amenda e mai mare dacat valoarea casei de marcat.

Aceasta postare a fost editata de claudiaionela: 19 May 2008 - 08:46 AM

#115 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 19 May 2008 - 01:03 PM

Pai dilema mea tocmai aici e. E vorba intr-adevar si de persoane fizice, dar de ce nu pot face uz de articolul pe care l-am mentionat din OG 28/1999 (art. 2 lit. o)? Chiar trebuie sa fac asta numai ca sa nu ma contrazic cu cei de la garda? Sau eu nu interpretez corect aceasta exceptie din ordonanta?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 July 2008 - 08:24 PM

#116 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 19 May 2008 - 01:34 PM

Vezi postareadaniela pirvulescu, la May 9 2008, 12:35 AM, a spus:

Oh, sa nu ma intelegi gresit, reg.de casa chiar se face LA ZI, dar nu e treaba ta sa-l faci si nici sa-l semnezi. Asta o face casierul, tu doar verifici. Si eu introduc toate datele in calc. la 3 puncte de lucru (3 registre de casa) si le listez in luna urmatoare, dar la control punctul de lucru arata registrul la zi. E normal sa ti se aduca actele in luna urmatoare, iar tu ai obligatia sa faci inchiderea contabila pana la data de 25. Contabilitatea primara: NIR, reg.casa, bonuri consum, transfer, fise de magazie, intocmirea facturilor nu e competenta ta sa le faci, dar trebuie sa fie la zi. Eu m-am referit ca nu aveau dreptul sa-ti ceara centralizatoare la acestea sau luna inchisa.

multumesc daniela.Raspund cam tarziu, am avut o saptamana "pauza".Stiam ca registrul de casa se tine LA ZI, asta era si motivul pentru care firma ia mereu amenda cand vine garda.Eu daca primesc TOATE actele la inceputul lunii urmatoare, e firesc ca registrul sa nu fie niciodata la zi.Eu, ca si contabil angajat (cu studii superioare)fac registrul de casa -nu exista casier.Am sa-l fac in continuare, asta e, dar macar nu-l mai semnez.
Si inca o intrebare:cine semneaza declaratiile la CAS, CASS, somaj, ITM? Eu sau admin?Ca de facut oricum le fac si le depun eu.

Aceasta postare a fost editata de ela d: 19 May 2008 - 01:36 PM

#117 niculina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 20 May 2008 - 03:33 PM

daca am jurnalul de vanzari si cumparari (TVA) si registrul jurnal realizat in program, de ce trebuie trecute rulajele si manual in registrul cartonat? s-au unii din exces de zel cauta ????....

#118 Rares2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 20 May 2008 - 05:52 PM

Intrebare:atunci cand a venit garda a cerut jurnalele de vanzari si cumparari pentru luna mai?
Au dreptul sa ceara acest lucru?Inteleg sa ceara nir-uri ,reg de casa,raport gestiune dar jurnalele?

Va multumesc

#119 nelu b

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 May 2008 - 05:52 PM

Vezi postareaVioleta Tihon, la May 19 2008, 09:24 AM, a spus:

Pentru ca tot s-a deschis acest topic legat de amenzile de la garda, vreau sa va intreb si eu ce parere aveti despre urmatoarea problema:
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie? :sad: :thumbup:
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?

La o problema asemanatoare am trimis o adresa administratiei financiare(bineinteles cu nr. de inregistrare,am depus-o la registratura) in care le-am explicat ce fac,cu ce se ocupa societatea si le-am pus intrebarea daca in acest caz am nevoie de casa da marcat.Am primit raspuns in scris si acum pot sa vina in control. :smile:

#120 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 20 May 2008 - 06:08 PM

Pentru Rares: nu, n-aveau voie, trebuia sa le spui ca ai obligatia terminarii acestora pana la 25 iunie. Si balanta pt. decembrie se finalizeaza pana la bilant, adica dupa luni bune. La orice control, sfatul meu e sa aratati ca nu va e frica de ei si sunteti in cunostinta de cauza. Ei merg, in general la intimidare, fiti cat se poate de degajati si o sa vedeti ca o sa-i dominati voi pe ei. Veti avea tot respectul, altfel sunteti mancati.
Pentru Ela: declaratiile, mai nou se fac numai de contabil si se semneaza de acesta. Daca exista un inspector de resurse umane in firma, acesta face declaratiile aferente salariilor. :thumbup:

Similar Topics Collapse

9 useri citesc topicul

0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL