Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Control Garda Financiara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

Control Garda Financiara

352 replies to this topic

#121 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 20 May 2008 - 06:28 PM

Am fost noi (eu+admin)cu dosarele firmei din 2006 la zi.Parca veneam de la Viena cu cumparaturi...cu trei sacose .
Era un tip chiar dragut, a verificat ultima luna (martie) ,a verificat platile din aprilie,bilantul 2007,deciziile de inventariere,dupa care ne-a cerut o factura de cumparare marfa ,a verificat-o,dupa care ne-spus ca trebuie sa ne dea o amenda .Eu eram pregatita si am declarat ca nu avem casa la zi .Amenda=1000 lei pe care am platit-o pe loc.
Axioma: nu exista sa nu dai amenda daca vine garda !

#122 stefy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 162 Postari:

Postat 20 May 2008 - 07:12 PM

Daniela cine semneaza casa, receptiile in cazul in care este angajat doar economistul (eu) si directorul (administratorul) ?Sa inteleg ca nu trebuia sa le semnez eu? Ce ar trebui sa fac acum?Sa-l pun pe administrator sa le semneze si el?
Mai am o problema.Am fost anuntata ca am control cam acum o luna si ceva. Mi-au cerut sa pregatesc actele pe trei ani.Pana acum nu s-a prezentat nimeni.Am sunat la finante si au spus ca ma vor suna cand vor veni. Crezi ca mai vin?

#123 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 May 2008 - 07:24 PM

Vezi postareaDoina P, la May 20 2008, 07:28 PM, a spus:

vedeti ?? deci, dupa cum v-am mai spus, doar cuantumul ei e discutabil nu si daca o luati sau nu (fiindca o luati sigur ! )

traim in romania si asta ne ocupa tot timpul, dupa cum f. bine zice stiti voi cine ...

#124 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 21 May 2008 - 08:38 AM

Vezi postareaDoina P, la May 20 2008, 07:28 PM, a spus:

Am fost noi (eu+admin)cu dosarele firmei din 2006 la zi.Parca veneam de la Viena cu cumparaturi...cu trei sacose .
Era un tip chiar dragut, a verificat ultima luna (martie) ,a verificat platile din aprilie,bilantul 2007,deciziile de inventariere,dupa care ne-a cerut o factura de cumparare marfa ,a verificat-o,dupa care ne-spus ca trebuie sa ne dea o amenda .Eu eram pregatita si am declarat ca nu avem casa la zi .Amenda=1000 lei pe care am platit-o pe loc.

1000 pentru ca registrul de casa nu e la zi?Noi luam doar 400 de lei pentru asta! :thumbup: plus 200 lei in buzunarul lor.Realitatea e ca suntem "abonati" la garda de 2 ori pe an..dar ne da doar amenda minima.. :cool:

#125 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 21 May 2008 - 10:48 AM

Ce sa spun ,s-or fi marit amenzile... Mie mi-a spus ca e minima..
sa vedem ce inseamna "minima" si la alte firme...

#126 ad

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 245 Postari:

Postat 22 May 2008 - 11:29 AM

daniela , scuzama ca te intreb , cum intocmesc registrele de casa la punctele de lucru ;am avut un control anul trecut la o soc. cu 2 puncte de lucru in 2 loc.diferite si mi-au zis ca n-am voie sa am analitice la cont casa , ca se tine registrul de casa la sediu unde se fac toate platile , incasarile de la puncte se fac prin virament bancar .
o sa am din iulie o farmacie cu 2 puncte de lucru in 2 loc.diferite . Eu ma gandesc ca punctele tin reg.casa ca sa-si evidentieze incasarile si zilnic fac d.pl. ca vireaza banii cu monetar in reg. casa soc., dar eu tin doar un reg. in program fara analitice ca doar bag z pe fiecare punct si numai inregistrez si d.pl. ale punctelor nu? ca ma incurca altfel si iese pe total soc. un singur reg.de casa . a din reg.punct mi-au zis ca pot face doar plata salarii , daca punctul are bani in casa si primeste de la un furnizor intr-o zi marfa nu poate face si plata facturii prin reg.ei de casa , se face doar prin reg.casa societate . Tu cum faci ?

#127 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 22 May 2008 - 04:50 PM

Pt. ad: eu tineam un singur analitic pe toate punctele si la controale pe puncte de lucru mi-au zis ca nu e corect. Ca ei nu vad in balanta mea soldul de casa al punctului. Aveau dreptate. Asa am patit in toate judetele unde am puncte de lucru. Nu stiu de ce au zis ei asa, dar cate bordeie atatea obiceie. Si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nici ei nu stiu tot. Cand va contrati cu ei cereti-le cadrul legal din care sa reiese ce vor.

#128 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 22 May 2008 - 04:58 PM

Pt. Stefi : Controlul sa inteleg, e de la finante, este un control de fond anuntat si programat la ei in baza de date. Daca nu au venit, au avut alte prioritati de la imparatie, dar nu te amagi, vor veni.
Pai, da, lasa-l sa semneze el, tu nu esti casier. A, poti sa-l scoti si din program ca sa-l ai in dosarul tau de contabilitate si aici poti sa semnezi listingul, dar nu in registru, nu NIR-urile, nu bonurile. Este spre binele tau.

#129 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 22 May 2008 - 05:06 PM

Vezi postareaad, la May 22 2008, 11:29 AM, a spus:

daniela , scuzama ca te intreb , cum intocmesc registrele de casa la punctele de lucru ;am avut un control anul trecut la o soc. cu 2 puncte de lucru in 2 loc.diferite si mi-au zis ca n-am voie sa am analitice la cont casa , ca se tine registrul de casa la sediu unde se fac toate platile , incasarile de la puncte se fac prin virament bancar .

Daca nu gasesc nimic, inventeaza ei ceva... asa ceva nu am mai auzit. :thumbup: :smile:
Dragos

#130 lumipat

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 22 May 2008 - 07:08 PM

Eu am avut control de rambursare TVA si au verificat printre altele si registrul de casa.
Au atributii pentru a verifica si registrul de casa?
Daca nu este casier angajat sa tina registrul de casa, cine raspunde pentru tinerea lui? Administratorul?
In ce lege scrie?

Va multumesc.

#131 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 23 May 2008 - 08:50 AM

Sa va spun una buna: am avut ieri control de la garda si nu mi-au dat amenda! Au incheiat o nota unilaterala, pe care au pastrat-o tot ei. Deci, se poate!

#132 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 23 May 2008 - 09:17 AM

Nu-mi vine sa cred, este prima oara cind aud ca garda nu a dat amenda !!!! Incredibil !!! I-ati hipnotizat cumva, ce le-ati facut, doamna ???
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#133 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 23 May 2008 - 12:37 PM

probabil v-au lasat in pace pana fac ei niste verificari incrucisate ... nu e sigur ca ati scapat, eu cred ca vor reveni cat de curand...

ce v-au scris in registrul unic de control ??

#134 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 23 May 2008 - 03:52 PM

Vezi postareaclaudiaionela, la May 23 2008, 09:50 AM, a spus:

Sa va spun una buna: am avut ieri control de la garda si nu mi-au dat amenda! Au incheiat o nota unilaterala, pe care au pastrat-o tot ei. Deci, se poate!

Si n-ati vazut ce-au scris acolo? N-au spus nimic?

Am mai auzit acum o saptamana pe cineva ca a avut garda si nu i-a dat amenda.Aveau o actiune pe casele de marcat: daca se elibereaza bon fiscal, daca ai anunt in unitate ca esti dotat cu casa de marcat, daca ai registrul de declarare a valorilor personalului, daca numerarul din sertar bate cu raportul "x". Culmea e ca fusesera la un punct de lucru al firmei (vanzare cu amanuntul produse panificatie, deci la negru, din greu...) si vanzatoarea n-a batut in casa niciun bon fiscal timp de 20 de min cat au stat ei in magazin si au urmarit chestia asta. Pe urma au venit la sediul firmei, s-au uitat in acte TOATA ZIUA si au plecat fara NIMIC. Eu cred ca mai fac niste incrucisari si vin iarasi peste ei. Altfel nu-mi explic....

#135 vioricapop

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 24 May 2008 - 10:28 AM

Vezi postareanelu b, la May 20 2008, 06:52 PM, a spus:

Vezi postareaVioleta Tihon, la May 19 2008, 09:24 AM, a spus:

Pentru ca tot s-a deschis acest topic legat de amenzile de la garda, vreau sa va intreb si eu ce parere aveti despre urmatoarea problema:
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie? :sad: :thumbup:
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?

La o problema asemanatoare am trimis o adresa administratiei financiare(bineinteles cu nr. de inregistrare,am depus-o la registratura) in care le-am explicat ce fac,cu ce se ocupa societatea si le-am pus intrebarea daca in acest caz am nevoie de casa da marcat.Am primit raspuns in scris si acum pot sa vina in control. :smile:

Oare poti posta atasa adresa de la finante? Ar fi utila pentru toata lumea.

#136 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 27 May 2008 - 11:54 AM

Nici mie nu mi s-a mai intamplat,e prima data in 15 ani sa nu dau amenda.Dar si-au trecut numele in registru si au scris la temei legea 132/2004, iar la act de control nota unilaterala.Sper sa nu mai vina! :thumbup:

#137 elmam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 208 Postari:
  • Interests:informare

Postat 29 May 2008 - 03:42 PM

SI EU AM AVUT UN CONTROL DE LA GARDA.AM FOST LA EI CU TOATE DOCUMENTELE,M-AU TINUT 3 ORE IN CARE AU VERIFICAT FIECARE BON SI CHITANTA.VROIAM LA UN MOMENT DAT SA LE SPUN EU SA SE IA DE CEVA,NUMIA SA SCAP.AU VAZUT CA FIRMA ARE PROFIT MARE SI-AU ZIS BAIETII CA TOT TREBUIE SA-SI IA MACAR CEI 25% DIN AMENZILE INCASATE(CA SPAGA SA O SPUNEM PE BUNE,NU LE DADEAM).DUPA 3 ORE AU IESIT PE HOL SI AU CHEMAT PE UNUL MAI IN VARSTA SA VINA SA SE UITE SI EL ,CA NU AVEAU PE CE SA-MI DEA AMENDA SI... CE CREDETI.DUPA O REVERIFICARE A TUTUROR DOCUMENTELOR AU DESCOPERIT CA PE 3 FACTURI NU ERA TRECUT PUNCTUL DE LUCRU . DECI...AMENTA DE 3000 LEI. IN CONDITIILE ASTEA NU MAI BINE FACI EVAZIUNE FISCALA,PT CA DACA ESTI CORECT PLATESTI UN CONTABIL,PLATESTI DATOTIILE LA STAT,TOT ESTI AMENDAT.ASA,DACA AR FI VENIT NU TU UN ACT SE NEGOCIA O AMENDA SE IMPARTEA PE JUMATATE SI TOATA LUMEA E RA FERICITA.MORALA.IN TARA ASTA PLINA DE HOTI SI DE LICHELE PUSE PE CAPATUIALA NU MERITA SA FII CORECT.
elma

#138 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 29 May 2008 - 03:53 PM

Vezi postareaelmam, la May 29 2008, 03:42 PM, a spus:

IN CONDITIILE ASTEA NU MAI BINE FACI EVAZIUNE FISCALA,PT CA DACA ESTI CORECT PLATESTI UN CONTABIL,PLATESTI DATOTIILE LA STAT,TOT ESTI AMENDAT.ASA,DACA AR FI VENIT NU TU UN ACT SE NEGOCIA O AMENDA SE IMPARTEA PE JUMATATE SI TOATA LUMEA E RA FERICITA.MORALA.IN TARA ASTA PLINA DE HOTI SI DE LICHELE PUSE PE CAPATUIALA NU MERITA SA FII CORECT.

No comment... :thumbup:

Ar fi interesant un sondaj pe tema asta.
Dragos

#139 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 30 May 2008 - 11:53 AM

zi-mi cum vrei sa arate sondajul tau si ti-l pun la vedere ... :thumbup:

#140 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 30 May 2008 - 12:53 PM

Va rog sa nu faceti sondaje pe teme de genul daca merita sa fii corect sau nu, daca e mai bine sa dai spaga sau sa fii corect. Ar putea incuraja accentuarea tendintei actuale spre autodistrugere. Iar raspunsul pot sa vi-l spun acum, fara sondaj:
- e mai bine sa fii incorect si sa dai spaga (daca nu te prinde supracontrolul), daca tii mai mult la bani decat la respectul de sine, deoarece pierderea din amenzi va fi mai mica;
- e mai bine sa nu dai spaga si sa fi corect deoarece e singura cale legala, morala si cinstita, iar noaptea dormi linistit in patul tau (depinzand desigur si de persoana cu care dormi).

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 July 2008 - 08:26 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL