Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AdiSSb - Vede profil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


AdiSSb

Inregistrat la: 28 Sep 2004
Offline Ultimul click: Mar 16 2010 05:03 AM
-----

Postari ale mele

In topicul:Proiectul de modif. a legii conta scoate contabilii cu part time din carti

16 March 2010 - 04:48 AM

Este fascinant cum multi dintre noi , economisti de fel , am ales sa ne pierdem anii incercand sa ajungem in posesia calitatii de expert contabili.
Ce este si mai fascinant este ca multi dintre colegii economisti nu au catadicsit sa faca lucrul asta si isi permit sa ii improaste cu noroi pe primii.
Ce este dureros este ca multi dintre voi nu au incercat macar sa dea examenul de expert contabil , asta ca sa nu zic , cel de consultant fiscal, de asemenea nu ati pierdut sambete si duminici la cursurile de fiscalitate/audit/deontologie/samd organizate de CECCAR , pentru ca voi preferati sa mulgeti 20 de firme cu contracte de munca cu timp partial si sa incepeti sa urlati cand sacrificiile facute de altii sunt rasplatite.
Vi se pare nedrept sa platiti un consultant fiscal sa vizeze d101 ?? Dati examenul !!
Vi se pare nedrept sa platiti un expert contabil sa vizeze bilant ?? Dati examenul !!

E mult mai usor sa ceri egalitate in sanse , sunt de acord , aveti dreptul sa cereti si egalitate in obligatii.
Nu imi pasa de painea pe care si-o pierd cei prea comozi sa o pastreze ! Ii felicit in schimb pe cei care muncesc sa devina mai buni pentru cozonacul lor !

Va salut cu stima :)

PS : o sa mananc doar supa maine ca sa nu stea in gat :D

In topicul:care ar fi tarifele / salariu ...?

20 November 2009 - 03:04 PM

Buna ziua si pentru unii dintre voi bine v-am regasit.
Am citit si eu ce zice lumea pe aici si in dorinta de a ajuta sau doar de a-mi arunc si eu parere zic si eu asa :

1 . Suntem acoperiti de lege , fara contabil nu se mai poate , nu uitati asta cand negociati. Cea mai mica dugheana de chiosc trebuie sa aiba un contabil , pentru care plateste minim 400 ron daca acel contabil este angajat cu carte de munca si cu timp partial 2 ore. Eu folosesc asta in negociere intotdeauna cand dau de cate un chitros care imi zice ca 300 e mult pentru firma lui cea mica. Daca asa crede el , sa angajeze un absolvent cu timp partial si sa isi lase cocioaba pe mana lui :P
2. Intotdeauna incerc sa iau in calcul atat cifra de afaceri a firmei cat si volumul de activitate, sa nu uitam ca raspundem si noi pentru ceea ce facem acolo , si chiar daca firma are putine facturi pe valori astronomice din activitati dubioase, din punctul meu de vedere efortul intelectual necesar pentru a incadra acele facturi in normele impuse si pentru a declara corect la nenea statul , justifica cererea unui pret mai mare.
3. Mai bine putini si buni decat multi si prosti. Decat 100 de chioscuri de cartier cu 100 de lei mai bine 5 firme tapene cu 1000 de euro. Nu va fie mila de patronii chiosculetelor pentru ca si ei v-ar face vant pentru 10 lei castig fara sa clipeasca.
4. Sunt 100 de lei , dar sunt ai mei. Un tarif mic , o suma derizorie poate sa conduca la situatia suprem tampita in care un patronas vine la voi si va zice " nu am la mine acum 100 de lei pe care trebuie sa vi-i dau , sunt sigur ca ma intelegeti , ca doar e o suma modesta , si nu stati chiar in ei .... " , tocmai acea suma modesta pentru care unii se dau cu capul de pereti ajunge sa fie problema, se plangea aici cineva ca a cerut 100 si i s-a spus mult , eu cer 500 minim si daca mi se spune ca e mult raspund senin " pentru mai putin nu imi stric somnul de dimineata ", NU UITATI CA NU EXISTA AMENDA MAI MICA DE 500 RON , nu uitati sa treceti in contract un paragraf special care sa va apere , ceva de gen " daca pana in data de 23 ale lunii nu se achita tariful , societatea de contabilitate nu are obligatia depunerii declaratiilor.... "
5. Clientul nostru NU e stapanul nostru. Nu sunteti obligati sa inghititi mojiciile clientului , pentru fiecare telefon dupa ora 7 seara , pentru fiecare telefon in weekend, pentru fiecare situatie "pe intelesul lui, nu in limba contabiliceste" , pentru toate acestea luati-le banii.

As putea sa scriu un roman despre patroni mojici si nesimtiti dar multi dintre voi stiu deja lucrurile pe care le-as scrie acolo , m-am si plictisit de scris intre timp :D.
Ideea de baza este ca va vindeti ieftin prea multi dintre voi. Nu spun ca sunteti mai mult sau mai putin buni decat altii , dar pana sunteti ieftini va stricati si voua imaginea si ne stricati si noua piata.
Am ajuns sa urasc cucoanele idioate "DE LA FINANTE" care se tin de contabilitati , si patronii idioti care cred ca acea cucoana " DE LA FINANTE" stie tot si face tot bine. Am ajuns sa urasc sa lucrez dupa semicontabilii acestia de doi bani care strica piata cu preturile lor de rahat, si mai si ingroapa firme sanatoase prin imbecilitatea lor. Consider ca ne-am ales o meserie demna si frumoasa , care ar trebui sa fie si platita ca lumea si ca pana noi nu ne impunem anumite standarde nu vom iesi din situatia asta de ...

PS. Nu cred ca sunt multe tari pe lume unde contabilii sunt mai detestati decat avocatii, dar Romania sigur e una dintre ele . De ce ? :))

In topicul:program saga

25 May 2009 - 06:33 PM

Vezi postareaconstantini, la May 25 2009, 12:09 PM, a spus:

pentru a utiliza saga ps in retea trebuie sa copiez niste fisiere de pe server pe utilizator.
intimplator numele de fisiere de copiat nu le regasesc in calea data de instructiuni.
Poate sa ma ajute cineva sa configurez saga ps pentru retea ?
multumesc mult
share prin retea si un shortcut te duce unde vrei
ai grija sa nu operati 2 simultan in acelasi registru
in rest merge de bubuie


Vezi postarea2lk, la Mar 13 2009, 11:24 PM, a spus:

Buna !

Eu lucrez in saga bugetar si vreau sa-ti spun ca e o mare porcarie !!! Programul in sine este foarte usor de folosit dar are o gramada de greseli "in spate"
Te sfatuiesc sa incerci altceva. Iti dau ca exemplu salariile : indemnizatia de conducere o interpreteaza ca si spor !!! ori aceasta se "ataseaza" salariului de incadrare.... Sanatatea angajator , acc, cci .... varza, varza, varza. O fi ieftin da nu merita nici macar atat. PAREREA MEA ! Iar pentru ca cineva de la noi de la firma si-a "permis" sa spuna pe forum ca nu e un program bun, acum suntem amenintati ca nu ni se va mai permite prelungirea contractului ( actualizari ). Asaai un ban da stai in fata
ai incercat sa te uiti mai adanc in partea de salarii de la saga ? sa dai click pe butonele ? ce spui tu e gresit , se pot atasa orice fel de sporuri si indemnizatii , iti trebuie doar putina rabdare si vei descoperi si tu marile secrete ale programului

In topicul:Monografie activitate- hotel, pensiune

25 May 2009 - 05:59 PM

Si eu lucrez de putin timp cu un hotel9restaurant, pana acum am prins cateva chestii mai specifice si cu speranta ca cineva de aici ma poate corecta daca gresesc o sa impartasesc si cu restul lumii :
- partea cu TVA 9 % la cazari , atentie in schimb ca avansurile pentru cazare se incaseaza si storneaza cu 19 %
- pana in 10 ale lunii , taxa hoteliera
- activitatile de alimentatie publica inseamna gestiune global valorica ... asa ca sunt inca nedumerit si eu cum se face scaderea din gestiune la 30x

acum cateva probleme :P
- cum fac distinctia intre bar/restaurant/minibar ? - pe z pot doar sa identific bucata cu 19 % si cea cu 9 % si atat
- cum calculez k ?

ar mai fi dar acum sunt super obosit si nu pot sa imi adun ideile
oricum , daca exista pe undeva acea monografie as dori-o si eu pe adresa adi.stanila@gmail.com

In topicul:aptitudini 2008

29 June 2008 - 06:51 AM

BAFTA MAXIMA !!!

Cometa SQL