search

1 august 2023, termenul limita pentru contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza ca 1 august 2023 este termenul limita pentru contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare.
 
Unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru institutiile publice finantate integral din bugetul local si pentru asociatiile de dezvoltare intercomunitara din care fac parte, de la Ministerul Finantelor, in cursul anului 2023, pana cel tarziu la data de 1 august 2023, contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in limita sumei de 1.000.000 mii lei, pentru asigurarea cofinantarii proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si de la donatori europeni in cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru finantarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor, precum si pentru asigurarea cofinantarii proiectelor finantate prin PNRR si POR, care trebuie sa fie finalizate pana la data de 31 decembrie 2026 in urmatoarele conditii: 
 
a) dobanda: ROBOR la 3 luni comunicata de Banca Nationala a Romaniei in ultima zi lucratoare a lunii anterioare autorizarii imprumutului, la care se adauga o marja in functie de scadenta imprumuturilor, rata dobanzii rezultata ramane fixa pe toata durata de derulare a imprumutului. Marja se stabileste astfel: 
 
(i) 1 punct procentual pentru scadente de pana la 3 ani inclusiv; (ii) 1,5 puncte procentuale pentru scadente intre 3 si 5 ani inclusiv; 
 
b) perioada de rambursare: 1-5 ani, cu posibilitatea rambursarii anticipate, partial sau integral; 
 
c) limita de indatorare: exceptat de la limita prevazuta la art. 63 alin. (4) si prin derogare de la prevederile art. 63 alin. (4^1) din Legea nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare; 
 
d) plafoane de contractare/tragere: exceptat; 
 
e) valoarea maxima ce poate fi autorizata pentru o unitate/subdiviziune administrativ-teritoriala este de: 
 
- 3.000 mii lei pentru comune; 
 
- 4.000 mii lei pentru orase; 
 
- 8.000 mii lei pentru municipii, altele decat cele resedinta de judet; 
 
- 15.000 mii lei pentru municipii resedinta de judet si sectoarele municipiului Bucuresti; 
 
- 15.000 mii lei pentru judete. 


Foto: pixabay.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice