search

27 ianuarie e ultima zi pentru declararea cifrei de afaceri prin formularul 094

19 august 2024 - termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2024


Informam contribuabilii, persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA, ca pana luni, 27 ianuarie 2014, au obligatia depunerii formularului "Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent", cod 094.

Formularul se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si nu au depasit plafonul de 100.000 euro, al carui echivalent in lei se calculeaza pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru data de 31 decembrie a anului 2013, respectiv 4,4639 lei/euro.

Formularul semnat si stampilat conform legii se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata iar un exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

*

Baza legala:

*** art. 156^1 alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 7/2010 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Sursa: DGFP Valcea



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile