search

7 sfaturi pentru cei care vor sa-si deschida cu succes o afacere noua in 2018

Pentru unele persoane, lista de rezolutii pe 2018 poate incepe cu startul unei afaceri amanate prea mult timp. Satui sa mai lucreze intr-o firma, la patron sau pe persoana fizica autorizata, multi potentiali antreprenori aleg sa isi mute toate cunostintele adunate in ultimii ani in propriile lor firme. Asa cum riscul asumat este destul de mare, si beneficiile pot fi pe masura. Daca acesta este si cazul tau, atunci sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere ca primii tai pasi sa fie facuti corect.



1. Investeste in baza firmei tale

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei firme noi este ridicarea ei pe piloni solizi. Baza firmei tale va fi de fiecare data modul in care alegi sa-ti gestionezi businessul. Pentru o eficienta maxima, dar si pentru rapiditate si eliminarea erorilor banale din procesul in de desfasurare a activitatii, alege un program de facturare si emitere de bon de acest fel, care vine la pachet cu asistenta, instalare, dar si consultare.


2. Studiaza cu mare atentie piata

Nu te arunca niciodata intr-o afacere noua fara sa studiezi inainte piata pe care urmeaza sa activezi. Observa care este trendul, analizeaza competitia si stabileste-?i un tarif echilibrat pentru produsele sau serviciile tale. E foarte important sa nu fii sub pretul pietei, pentru ca acest lucru ar putea atrage atentia asupra ta intr-un fel la care nu te astepti. Un pret mult mai mic poate fi asociat cu servicii de o mai slaba calitate si astfel increderea in viitorul tau brand ar putea avea de suferit. De asemenea, pentru a atrage clienti noi la inceput, daca businessul tau nu are un avantaj evident in fata competitiei, preturile nu trebuie sa fie mult prea mari.


3. Trebuie sa ai un plan solid de business

Ti-ai facut firma, i-ai dat drumul pe piata, iar acum ce se intampla? Nu poti intra intr-un astfel de mediu fara un plan solid de business, pe care sa il ai scris si sa-l respecti din prima zi. Una dintre cele mai importante lectii pe care trebuie sa le intelegi este ca munca si disciplina nu pot sa aduca o valoare foarte ridicata fara o strategie puternica.


4. Asigura-te ca ai fonduri suficiente

Nu porni niciodata la drum daca nu ai fonduri suficiente ca sa iti tii afacerea in picioare pentru partea cea mai grea. Inceputul activitatii este perioada in care clientii vor fi greu de gasit, dar si mai greu de convins. E important sa nu te arunci intr-o afacere daca nu esti sigur ca poti suporta cheltuielile primilor pasi.


5. Locatia firmei tale poate face diferenta

Imaginea firmei va conta enorm, asa ca te sfatuim sa iti cauti mereu o locatie care sa puna in avantaj businessul tau. Vrei ca un client sa fie impresionat, iar angajatii sa vina cu placere la munca. Ofera-le aceasta posibilitate.


6. Selectia inteligenta a angajatilor tai

In primii ani de activitate nu iti incarca firma cu mult prea multi angajati. Cauta colaboratori si externalizeaza zonele din activitate ca nu sunt neaparat vitale, dar ajuta in dezvoltarea firmei. Cu timpul, o parte dintre colaboratorii cheie ar putea deveni angajati. In acest fel ai timp sa observi cine iti intelege cel mai bine ideile si cine da un randament pe placul tau.


7. Respecta intotdeauna termenele limita

Acest lucru va reflecta intotdeauna credibilitatea ta in fata clientilor. Nu promite mai mult decat poti face, cauta sa livrezi mereu la timp sau poate chiar mai devreme, daca ai posibilitatea si vei vedea ca aceste detalii vor cantari enorm in viitor.


Pentru ca un business nou vine si cu multe lucruri neprevazute la pachet, obisnuieste-te mereu cu ideea ca vor fi si surprize, iar unele dintre ele neplacute. Invata sa mergi mai departe de fiecare data.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright Kir Smyslov


 



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice