search

ANAF a publicat F4109! Declaratia privind aparatele de marcat neutilizate

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe 17 septembrie 2018 F4109. Acest formular reprezinta “Declaratia privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) neutilizate.” conform anexei la Procedura de transmitere a datelor, aprobata prin OPANAF 627/2018.


In Monitorul Oficial din data de 19 martie 2018 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala  627/2018 privind aprobarea de transmitere a datelor catre ANAF.

In anexa documentului, la articolul 3, sunt precizate urmatoarele informatii referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate:

(1) In situatia in care exista aparate de marcat electronice fiscale neutilizate, prin exceptie de la prevederile art. 1 si 2, utilizatorii au obligatia de a informa organul fiscal prin completarea si transmiterea "Declaratiei privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate", al carei model este prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta procedura.

(2) Prin aparate de marcat electronice fiscale neutilizate se intelege aparatele de marcat electronice fiscale care nu au fost utilizate, in nicio zi din perioada de raportare, pentru generarea oricareia dintre datele prevazute la art. 1.

(3) Anexa este disponibila in format editabil pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

(4) "Declaratia privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate" se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitia utilizatorilor pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

(5) Declaratia prevazuta la alin. (1) se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana cel mai tarziu in data de 20 a lunii urmatoare perioadei de raportare in care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice