search

ANAF scade birocratia pentru comerciantii de produse energetice. Ce obligatie a disparut

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Procedura de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza produse energetice a fost imbunatatita, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil.

Astfel, dispare obligatia firmelor care comercializeaza produse energetice in sistem angro de a detine spatii de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar si formalitatile aferente receptionarii si livrarii produselor energetice din aceste spatii.

Cu toate acestea, daca activitatea necesita utilizarea spatiilor de depozitare, raman valabile conditiile de control si supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanti, dotarea cu sistem de supraveghere video).


Aceasta initiativa are la baza urmatoarele deziderate:


1. Implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient si adaptat cerintelor legitime ale mediului economic.

2. Asigurarea premiselor pentru functionarea eficienta a pietei produselor energetice.

3. Limitarea impactului asupra mediului concurential si asigurarea proportionalitatii interventiei institutiilor de control in economie. Iar, daca sunt identificate derapaje, interventia statului trebuie sa fie punctuala, proportionala si adecvata nivelului riscului identificat, fara afectarea activitatii tuturor participantilor la piata


Ma bucur ca noua conducere a ANAF a inteles importanta unei atitudini corecte fata de mediul de afaceri si si-a asumat eliminarea acestui obstacol din fata competitiei loiale pe piata produselor energetice. Aceasta abordare respecta angajamentul meu pentru incurajarea dezvoltarii mediului de afaceri autohton si reprezinta o premisa importanta pentru succesul modernizarii si eficientizarii activitatii ANAF. Rolul statului este de a incuraja mediul de afaceri si de a le crea conditiile pentru un comportament corect. Iar, daca sunt identificate derapaje, interventia statului trebuie sa fie punctuala, proportionala si adecvata nivelului riscului identificat, fara afectarea activitatii tuturor participantilor la piata.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Proiectul de ordin poate fi consultat pe site-ul ANAF la rubrica Transparenta decizionala.

Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice