search

Angajati? Sa dam anunt!

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
Aveti nevoie de o resursa in plus. Un om care sa preia din presiune. Cumva, dupa grafice, si liste de sarcini, si pledoarii, ati obtinut buget pentru un nou coleg. A fost asa, sau pur si simplu colegul sau colega a plecat, a nascut, s-a pensionat, angajati pe cineva! Cine formuleaza anuntul? Colegii de la HR, sau poate colega de secretariat?

Daca ati trecut prin oricare din scenariile de mai sus, atunci stiti ca paragraful anterior se termina cu o intrebare capcana. Sigur, colegii de la HR sau secretara vor fi suficient de draguti sa faca si sa publice un anunt. Vor fi chiar suficient de draguti sa vi-l trimita la revizuit pentru primele... sa zicem 6-7 versiuni. Dupa care il vor publica si vor aduce/trimite zilnic, cateva CV-uri ale unor oameni draguti si intreprinzatori, care se ocupa cu de toate, de la vanzari, la administratie, la secretariat, traduceri si poate chiar au trecut si prin experienta de a avea propria firma. Niciunul pe care sa vi-l doriti, pentru ca ceea ce cautati e un contabil. Unul care sa fi dus contabilitatea pana la bilant si sa poata gestiona si relatia cu banca. Nu?

Cand nu merge, ce nu merge?

Atunci cand anuntul de angajare nu aduce candidatii potriviti, pot fi cateva explicatii.
1. Cauti un specialist care sa acopere o nisa extrem de rara
2. Compania ta nu are un renume bun pe piata resurselor umane
3. Mobilitatea specialistilor din domeniul cautat e foarte mica
4. Nu ai facut ceea ce trebuia pentru a-l gasi

Azi ne ocupam de ultimul. Chiar daca probabil imi veti spune ca e treaba HR-ului sa aduca oamenii de care e nevoie.
Anuntul in sine il poate da oricine. Continutul sau, trebuie sa vina de la dumneavoastra. Cel mai direct responsabil de omul care va ocupa pozitia.

Pentru un anunt care sa va aduca inapoi cat mai putine CV-uri de oameni din vanzari sau alte domenii, iata cateva sfaturi:
1. Dati-i numele cel mai clar cu putinta. Cand ii povestiti prietenei mamei dumneavoastra cu ce va ocupati, veti spune CFO sau veti spune Director Financiar? Dati-i un nume pe care sa-l priceapa si prietena mamei candidatului ideal. Nu stii cine ii arata ziarul.

2. In cateva randuri cu liniuta, puneti cum arata ziua colegului care face treaba. Pe activitati: introduce pe calculator facturile zilei precedente, face registrul de casa. Scurt si foarte clar. Asa cum i-ati povesti la interviu. Incepeti anuntul cu aceasta lista. Acesta e de fapt postul pe are vreti sa il ocupati.

3. Ce ai nevoie ca sa faci un registru de casa? Trebuie sa mai fi facut vreodata? Daca da, atunci aveti prima cerinta "experienta cu registrul de casa de minim sase luni". In pasi mici si cat mai specific.

4. Ganditi-va bine. V-ati pune sincer intrebarea daca sunteti sau nu o persoana responsabila? Si asta doar ca sa vedeti daca va potriviti unui job? Ati putea sa va autoexcludeti din candidatii la un post pe baza cerintei "persoana responsabila"? Daca nu, atunci lasati-o afara. Sigur ca va doriti o persoana responsabila. Dar nu asa o veti gasi. Lasati afara ceea ce nu e strict necesar. Aceasta inseamna sa renuntati la speranta sa un anunt perfect va aduce un singur candidat, cel perfect potrivit jobului.

5. In incheiere, un sfat de-al unui vechi si mare om din publicitate:
Nu pune intr-un anunt ce nu ai spune omului fata in fata la o discutie deschisa.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice