search

Au fost aprobate voucherele de 100 lei si loteria pentru stimularea vaccinarii

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de luni, 30 august 2021, ordonanta care aproba acordarea voucherelor de 100 de lei, precum si organizarea loteriei pentru stimularea vaccinarii.

Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, persoanele care se vaccineaza cu schema completa vor beneficia de vouchere in valoare totala de 100 de lei, sub forma tichetelor de masa, potrivit institutiei.

Tot ca masura pentru stimularea vaccinarii, va fi organizata o loterie care consta in acordarea de premii in bani persoanelor vaccinate cu schema completa. Astfel, dupa emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot inscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, in cadrul caruia Serviciul de Telecomunicatii Speciale va dezvolta functionalitatea de inscriere. Conditiile privind inscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Pentru anul 2021, prima extragere este prevazuta a avea loc in luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum si procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante. Fondul anual de premiere, precum si repartizarea acestuia se stabileste de catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, iar extragerile sunt organizate de catre Compania Nationala „Loteria Romana” S.A.

Totodata, prin ordonanta adoptata astazi, se coreleaza masurile instituite de Romania cu privire la verificarea si eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boala, in conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), in special cu principiile proportionalitatii si nediscriminarii.

Astfel, noile modificari prevad ca certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate si pe teritoriul Romaniei pentru atestarea vaccinarii, testarii sau trecerii prin boala a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid creste la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este in prezent.

De asemenea, a fost creat cadrul legal astfel incat mastile de protectie acordate de Ministerul Sanatatii si nedistribuite de la nivelul directiilor de sanatate publica, respectiv al autoritatilor publice locale, sa poata fi repartizate inspectoratelor scolare judetene, conform solicitarilor acestora, in vederea distribuirii lor catre elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice