Cand ar trebui sa apara o lege noua a sanatatii - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Cand ar trebui sa apara o lege noua a sanatatii

Se anunta o lege a sanatatii foarte problematica. Se introduce coplata, se infiinteaza case de asigurari private, se schimba raportul medic -pacient si se platesc serviciile medicale de la un anumit nivel. Cu alte cuvinte, se aspresc conditiile pentru pacienti. In situatia in care pacientii au fost nedreptatiti si pina acum, legea devine o aberatie. Peste coruptia din sistemul medical din Romania daca se grefeaza un nou sistem de taxe, nu inseamna ca se creeaza un sistem mai eficient.

In momentul recrearii unor noi raporturi si reguli intr-un sistem, el trebuie diagnosticat si analizat riguros. Exista un raport pe sanatate realizat de Comisia de specialitate de la Cotroceni, dar este destul de vechi si nu are la baza un audit financiar. Raportul pe Sanatate trebuie sa cuprinda in mod special un raport financiar riguros asupra domeniului.
Pentru a identifica solutiile, in primul rand trebuiau identificate problemele. Or, un audit al sistemului ar fi evidentiat coruptia, gaurile negre, scurgerile din sistem, deturnarile de fonduri, proasta gestionare a lor.
Ni s-a spus ca fondurile colectate nu sint suficiente. Suficiente pentru ce?

Pentru spitale supraponderale? Pentru clintela abonata la licitatii? Pentru spaga din sistem? Fiecare sapun, hartie igienica, lenjerie, medicamente, seringi, detergent poarta suspiciunea unor licitatii corupte. Constructiile de spitale, renovarile care se fac cu prietenii directorilor, aparatura care vine prin firmele prietenilor, plus rapoartele false ale internarilor, toate fac din sistemul de sanatate o mlastina a coruptiei din care bietul pacient a iesit cum a putut sau n-a mai iesit niciodata. A platit medicul, a platit asistentul, a platit anestezistul, a platit si infirmiera care nu i-ar fi dus plosca fara un ciubuc in buzurnar, a platit medicamentele, protezele, ata chirurgicala, leucoplastul si pansamentul.

In timp ce guvernul vrea sa impuna coplata in sistem, o femeie de la Turnu Severin plange pe ecrane pentru ca medicul nu a vrut sa-i faca cezariana si i-a murit copilul. Femeia il acuza ca a facut asta pentru ca nu l-a platit suficient.
Ei bine si atunci, guvernul isi inchipuie ca daca pune plasturele coplatei peste puroiul din sistem va functiona mai bine? La inceputul acestui an, la interpelarea unui deputat, ministrul sanatatii a raspuns ca nu sunt bani ca sa faca un audit in Sanatate. Dar avem noi, pacientii bani sa finantam gaurile proastei gestiuni si hotiei?

Prin noua lege, cel mai probabil ca pacientul va suferi si mai mult, iar sistemul isi va diversifica mijloacele de colectare si atit.
Pana cand nu vom sti exact unde ajung banii nostri retinuti pentru contriubutia la asigurarile de sanatate, orice cetatean ar trebui sa refuze sa mai finateze un sistem care-si bate joc de banii si de sanatatea lui. Pentru legea sanatatii si un audit in sistem, ar merita chiar si o greva fiscala. Miza e foarte mare si priveste sanatatea fibrei acestul popor.


Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Ruxandra Hurezean - www.conta.ro
Data: 2012-01-05
Vizualizari: 4553


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si
contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-23
Declaratia unica (formular 212) se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
NG Audit SRL,Cabinet de audit financiar Nichitovici Gabriela
http://www.ngaudit.conta.ro

Creaza-ti site-ul tau acum
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services