Stim cu totii cat de complicat si imprevizibil poate fi domeniul fiscal. Reglementarile se schimba frecvent, articolele de lege trimit de la unul la altul, iar ceea ce era valabil ieri poate deveni discutabil azi. Noi, contabilii, suntem cei care trebuie sa tinem pasul, sa intelegem clar normele si sa evitam orice interpretare gresita care ar putea aduce probleme.
Uneori, insa, informatiile nu sunt atat de clare pe cat ne-am dori. De aceea, e important sa fim bine pregatiti si sa stim exact ce trebuie sa facem pentru a evita greseli costisitoare.
Lucrarea Ce NU vrea ANAF sa stii. Piruete legale in aspecte fiscale ar trebui sa se afle pe biroul oricarui intreprinzator, manager, contabil sau director economic din Romania. Deoarece ea dezvaluie in premiera si explica in amanunt niste lucruri mai putin stiute:
-
care sunt trucurile folosite de inspectorii Fiscului atunci cand vin in control
-
ce metode de intimidare folosesc acestia
-
care sunt modalitatile prin care ii poti “imblanzi” instantaneu
-
cum folosesti in favoarea ta ceea ce NU spune legea
-
cum poti elimina din start acuzatiile agresive de evaziune fiscala si de spalare de bani (adica la ce e bine sa fii atent)
-
ce prevederi ale legislatiei fiscal-contabile lucreaza clar in avantajul tau
-
de ce ACUM procesele-verbale de contraventie NU mai beneficiaza de prezumtia de adevar
-
cum te apara instantele de la cele romane pana la cele internationale (!)
Ce NU vrea ANAF sa stii are secrete legale pentru pentru probleme fiscale prin informatiile pe care le ofera si prin multitudinea de exemple practice.
Iata ce informatii rare gasesti in lucrare!
--> Care sunt cele doua intrebari care taie imediat avantul inspectorilor ANAF?
--> Care este strategia prin care poti suspenda executarea unei sanctiuni?
--> Care sunt cele 13 situatii ce fac ca procesul-verbal intocmit de inspectori sa fie desfiintat pentru nulitate?
--> Care sunt cele doua cuvinte din lege care te scapa SIGUR de dosar penal?
--> Cum raspunde contabilul pentru inregistrarile la care a fost fortat de patron?
--> Care sunt contraventiile pe care le pot inventa inspectorii fiscali?
...Click aici pentru explicatii detaliate >>
Ce NU vrea ANAF sa stii. Piruete legale in aspecte fiscale prezinta raspunsurile detaliate la toate aceste intrebari punctuale si, de asemenea, mai face un lucru extrem de interesant si de util: prezinta lista celor mai arzatoare (inclusiv la buzunar) a contraventiilor si infractiunilor fiscale prevazute in legislatia din Romania - dar si cum sa EVITAM sa fim sanctionati!
“Ce NU vrea ANAF sa stii” inventariaza toate greselile contraventionale si penale care iti ameninta activitatea de zi cu zi!
Lucrarea explica intr-un stil limpede:
• unde gresesti
• in ce consta greseala
• ce articole de lege se incalca
• care sunt sanctiunile/amenzile
• cum se interpreteaza corect textul de lege
• cum se poate evita greseala
• daca respectiva greseala se poate corecta si cum se poate corecta
Important este ca nicio greseala care iti poate duce afacerea in faliment (mai ales acum) nu este lasata pe dinafara.
Si acesta este un avantaj imens pentru tine, in conditiile in care Codul fiscal, Codul de procedura fiscala, Legea contabilitatii, Legea evaziunii fiscale, Codul muncii etc. sunt pline de potentiale abateri, multe dintre ele bine ascunse in text.
Ce NU vrea ANAF sa stii. Piruete LEGALE in aspecte fiscale iti dezvaluie toate aceste abateri, impreuna cu sfaturi extrem de binevenite despre cum pot fi diminuate consecintele lor nefaste, cu indicatii clare despre cum poti interpreta legea in favoarea ta.
Extrase din cuprinsul lucrarii
-
Infractiunile posibile in domeniul financiar-contabil, reglementate prin Codul penal
-
Cazurile care te scutesc de sanctiuni
-
Poate sa raspunda penal si persoana juridica?
-
Fapta comisa fara vinovatie nu este infractiune. Si alte secrete.
-
Caile legale si ilegale de a scoate bani din firma. Alege!
-
Nu exista evaziune fiscala daca nu sunt realizate in intregime elementele infractiunii!
-
Neprezentarea fortuita a documentelor nu este evaziune fiscala ...detalii aici >>
-
Cazuri de aplicare incorecta a legii
-
Stiai ca organele de control NU au dreptul sa intre cand vor, unde vor?
-
Buna-credinta exclude evaziunea
-
Contraventiile si infractiunile prevazute de legea societatilor sunt doar pentru administratori si directori?
-
Folosirea neadecvata a fondurilor societatii – dosare penale din senin
-
Contraventiile la regimul caselor de marcat O.U.G. nr. 28/1991 ...detalii aici >>
-
Terorist cu acte in (ne)regula - sau despre ce e de facut ca sa nu iti spulbere functionarii afacerea pentru ca iti lipseste o hartie
-
„Cosmetizarea“ rezultatelor financiare/fiscale ale activitatii – dosar penal sau nu?
-
Impozitul pe dividende - probleme fiscale, contabile, juridice si penale
-
Cum te apara instantele romane si cele europene. Cazuri des intalnite in practica si solutionate
Important! Lucrarea pe stick Ce nu vrea ANAF sa stii. Piruete LEGALE in aspecte fiscale este o editie premium, actualizata, ce ofera ca bonus 2 capitole cu informatii extrem de oportune si de utile in contextul legislativ actual:
- Impozitul pe dividende - solutii fiscale, contabile, juridice si penale - toate impreuna (abordare unica pana acum)
Contine referiri la scadente, proceduri si greseli prevazute de Legea societatilor, dividendele trimestriale, infractiuni.
- Principii care te ajuta in fata abuzurilor organelor fiscale
Contine atat principiile fiscalitatii care curma "zelul" organelor de control, solutii ale Curtii de Justitie Europene si ale CEDO in favoarea contribuabilului, pe care un administrator, un antreprenor, un jurist sau un contabilul ar fi bine sa le stie.
- Cum ”scoti” bani din firma fara ca Fiscul sa aiba ceva de comentat. Interesant? Afla si unde gresesc contabilii atunci cand ei confunda doua texte de lege (ca asa le-a spus la CECCAR reprezentantii Finantelor) si ii sperie pe administratori.
- ”Cartonase rosii” pentru contribuabil in viziunea ANAF, dar de fapt actiuni perfect valabile – studii de caz explicate pe inteles pe teme precum:
-
Instantele si suspendarea fara termen a inspectiei fiscale
-
Prelungirea temenului de 45 de zile pentru solutionarea cererilor contribuabililor
-
Ce atacam si ce nu atacam la instanta?
-
Despre necomunicarea conform legii a actelor fiscale
-
Lipsa temeiului normativ clar indicat in procesul-verbal de contraventie, etc.
...Click aici pentru Formularul de Comanda >>
Esential pentru contabili - Monografii contabile complete
Restituire Suma Necuvenita: Cont Contabil si Reglementari Cheie
In relatiile de munca pot aparea, uneori, erori sau situatii neprevazute care determina plata unor sume de bani catre salariat fara un temei legal. De la salarii platite in exces sau indemnizatii de concediu de odihna acordate eronate, aceste sume sunt considerate necuvenite si, potrivit legislatiei in vigoare, angajatorul are dreptul sa solicite restituirea acestora. In acest articol prezentam principalele reglementari legale cu privire la returnarea sumelor necuvenite si contul in care se...
vezi AICI monografia << Monografie Constituire Provizioane Clienti Neincasati
Provizioanele reprezinta o componenta importanta a evidentei contabile si sunt utilizate pentru a reflecta obligatii sau pierderi viitoare certe sau probabile. Constituirea corecta a acestora ajuta companiile sa-si gestioneze riscurile financiare si sa respecte principiul prudentei.Cand se constituie provizioanele?Provizioanele se constituie atunci cand o entitate are o obligatie curenta (legala sau implicita) generata de un eveniment trecut, iar pentru solutionarea acesteia este probabil sa fie...
vezi AICI monografia << Venituri Din Alte Surse: Tratament Fiscal si Monografie Contabila
Conform Codului Fiscal din Romania, veniturile din alte surse reprezinta o categorie fiscala distincta, in cadrul careia sunt incluse toate veniturile obtinute de persoanele fizice care nu se incadreaza in alte categorii de venituri, cum ar fi: salarii, activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, pensii, investitii etc. In acest articol vom analiza tipurile de venituri din alte surse si tratamentul lor fiscal, oferind si un exemplu de monografie contabila.Ce sunt veniturile din alte...
vezi AICI monografia << Drepturi Salariale Castigate In Instanta: Monografie Contabila Si Tratament Fiscal
Drepturile salariale castigate in instanta de catre angajati genereaza obligatii clare pentru angajatori, nu doar din punct de vedere juridic, ci si fiscal-contabil. Aceste sume trebuie tratate ca venituri salariale, impozitate si inregistrate corespunzator, inclusiv cu dobanzile legale aplicabile. In acest articol analizam regimul fiscal al acestor plati si prezentam un studiu de caz practic cu monografie contabila.Tratament fiscal si contabil drepturi salariale castigate in instantaDrepturile...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Achizitie Actiuni - Aspecte Cheie
Achizitia de actiuni reprezinta o operatiune frecventa in activitatea companiilor care doresc sa isi diversifice investitiile sau sa dobandeasca controlul asupra altor entitati. Din punct de vedere contabil, o astfel de tranzactie implica o serie de inregistrari specifice, in functie de natura actiunilor achizitionate (listate sau nelistate), scopul detinerii acestora si sursa de finantare utilizata. In acest articol prezentam principalele aspecte contabile legate de achizitia de actiuni, cu...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Ajustare TVA Stoc Marfa: Studii De Caz
Ajustarea TVA aferenta stocurilor de marfa este o operatiune contabila importanta, care trebuie tratata cu atentie pentru a respecta prevederile fiscale si a evita erorile in evidenta contabila. In acest articol, prezentam studii de caz relevante ce contin monografii contabile cu ajustarea de TVA pentru un stoc de marfa.Cand se face ajustarea de TVA?Ajustarea TVA in cazul achizitiilor de servicii si bunuri, altele decat bunurile de capital, este reglementata de art. 304 alin (1) din Codul...
vezi AICI monografia << Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier Taxe si Impozite implineste 30 de ani!
Rentrop & Straton, cea mai cunoscuta companie din Romania din domeniul informatiilor specializate, aniverseaza 30 de ani de existenta.Sunt 30 de ani in care aceasta companie mixta romano-germana a sprijinit in mod profesionist dezvoltarea sanatoasa a mediului antreprenorial, realizand peste 6.100 de produse destinate firmelor romanesti si profesionistilor din domenii vitale ale economiei: fiscalitate, contabilitate, legislatia muncii, resurse umane, protectia datelor etc.6.100 de...
vezi AICI monografia << Reevaluarea Imobilizarilor Corporale: Monografie Contabila si Aspecte Fiscale Importante
Reevaluarea imobilizarilor corporale se efectueaza pentru a reflecta in contabilitate valoarea justa a acestora, in conformitate cu realitatea economica si cu evolutiile pietei. Aceasta operatiune este necesara atunci cand exista diferente semnificative intre valoarea contabila si valoarea de piata a activelor, astfel incat situatiile financiare sa ofere o imagine fidela si relevanta pentru utilizatori. In acest articol vom prezenta aspecte cheie ce trebuie avute in vedere la aceasta operatiune...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Casare Mijloace Fixe: Cum Se Inregistreaza Scoaterea Din Uz A Activelor
Casarea mijloacelor fixe este o operatiune contabila esentiala care marcheaza scoaterea definitiva din functiune a unor active ale unei entitati, fie din cauza uzurii fizice sau morale, fie pentru ca nu mai sunt eficiente economic.In acest articol, vom prezenta aspecte cheie cu privire la procedura de casare a mijloacelor fixe si vom oferi exemple de monografii contabile.Procedura de casare a mijloacelor fixeConform prevederilor din OMFP 2861/ 2009 privind inventarierea, scoaterea din functiune...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Cesiune Actiuni si Reglementari Cheie
Cesiunea partilor sociale reprezinta transmiterea partilor sociale catre persoane care, astfel, vor dobandi calitatea de asociat. Cesiunea se realizeaza pe baza unui contract de cesiune, iar transmiterea partilor sociale trebuie inscrisa in registrul comertului. In acest articol vom prezenta aspecte fiscale esentiale si vom oferi un exemplu de monografie contabile pentru cesiunea actiunilor.Reglementari cheie cu privire la cesiunea de actiuniContractul de cesiune se va incheia intre:cedenti,...
vezi AICI monografia <<