search

Case de marcat: documentele obligatorii pentru inregistrarea aparatelor

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce in atentia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale ca prin OpANAF nr. 1612/2023 au fost aprobate documentele care pot fi solicitate de organele fiscale pentru atribuirea numarului unic de identificare si anume:
 
- In cazul activitatii de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, precum si in cazul activitatii de transport in regim de taxi, organul fiscal poate solicita copia contractului de comodat sau de inchiriere a autovehiculului.
 
- In cazul activitatii de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, organul fiscal poate solicita Autoritarii Rutiere Romane — A.R.R. informatii care se regasesc in cuprinsul autorizatiei pentru transportul alternativ cu autoturism si conducator auto, precum si in copia conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ cu autoturism si conducator auto, in baza unui protocol interinstitutional.
 
- In cazul persoanelor fizice care inchiriaza in scop turistic camerele situate in locuinte personale, organul fiscal poate solicita o dovada a detinerii in proprietate a spatiului sau a dreptului de a subinchiria imobilul.
 
- In cazul in care utilizatorul aparatului de marcat a decedat, iar mostenitorul de drept al aparatului de marcat depune cerere pentru atribuirea numarului unic de identificare, organul fiscal solicita acestuia certificatul de mostenitor care atesta includerea in masa succesorala a aparatului de marcat electronic fiscal.
 
Baza legala: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1612/2023 privind documentele care pot fi solicitate conform art. 61 alin. (5) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 479/2003 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 919/12.X.2023. 

Foto: pixabay.com
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice