Ce rol are un avocat de Drept Comercial in desfasurarea unui business - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Ce rol are un avocat de Drept Comercial in desfasurarea unui business

Atat in momentul infiintarii si autorizarii unei afaceri, cat si pe parcursul dezvoltarii acesteia, antreprenorii se confrunta in mod inevitabil cu numeroase provocari de ordin juridic. In functie de  modul de abordare al acestor provocari, activitatea unei companii poate fi influentata fie in sens pozitiv, daca sunt implementate cele mai adecvate solutii juridice, fie in sens negativ, daca problemele intervenite sunt gestionate in mod ineficient sau intr-o maniera care conduce chiar la agravarea lor.

Pentru ca problemele sa fie evitate intr-un mod cat mai profesionist, o persoana juridica poate apela la un avocat de Drept Comercial. Iata care sunt avantajele serviciilor juridice din aceasta ramura de Drept!

Ajuta la negocierea si elaborarea contractelor comerciale

Desfasurarea activitatii economice de catre orice companie implica in mod necesar incheierea de numeroase contracte comerciale cu furnizorii si beneficiarii. Modul in care clauzele contractuale sunt concepute reprezinta o importanta ridicata, deoarece inca de la momentul semnarii contractului, acesta din urma va produce efecte juridice obligatorii intre parti. Din acest motiv, este recomandat ca, la negocierea si incheierea contractelor comerciale, o persoana juridica sa apeleze la un avocat de Drept Comercial care va examina si revizui cu atentie clauzele contractuale, astfel incat drepturile si interesele companiei sa beneficieze de un nivel ridicat de protectie in raportul cu partenerii.

Asigura consultanta in domeniile Publicitate si Marketing

In orice business, publicitatea si marketingul reprezinta sectoare in care activitatea trebuie sa se desfasoare impecabil pentru ca afacerea sa fie una de succes. Un avocat de Drept Comercial va oferi consultanta remote (la distanta) sau in-house (la sediul firmei) pentru orice aspecte legate de legea publicitatii, de la etapa de planificare pana la negocieri pentru acorduri de publicitate sau marketing.

Spre exemplu, avocatii din cadrul societatii profesionale AndrewID sunt specializati si in solutionarea problemelor de confidentialitate din mass-media sau a drepturilor de autor.

Sustine afacerea in acordarea si dezvoltarea francizei

Un avocat de Drept Comercial are rolul de a sustine un business in procesul de acordare si dezvoltare a unei francize cu solutii complexe. Impreuna cu antreprenorul se va elabora o strategie completa si eficienta, astfel incat business-ul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Totodata, un avocat specializat in Drept Comercial ofera consultanta juridica in privinta documentatiilor necesare pentru diferite proceduri specifice acordarii unei francize, astfel incat riscul unor eventuale probleme sa fie evitat in totalitate.

Supervizeaza reglementarea GDPR

Printre serviciile acordate de un avocat de Drept Comercial se numara si elaborarea de strategii si masuri pentru implementarea prevederilor legale in materia protectiei datelor cu caracter personal, cum ar fi redactarea de politici de prelucrare a datelor, evaluarea riscurilor asupra drepturilor persoanei vizate, revizuirea contractelor cu operatorii de date etc.

Asadar, daca vrei sa beneficiezi de servicii profesionale de consultanta juridica pentru ca business-ul tau sa functioneze legal din toate punctele de vedere, intra pe Andrewid.ro si contacteaza un avocat specializat in Drept Comercial din cadrul firmei care va putea intelege provocarile profesionale indiferent de sectorul industrial de activitate vizat.


Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta.ro - www.conta.ro
Data: 2018-12-19
Vizualizari: 568


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si
contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-23
Declaratia unica (formular 212) se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services