search

Cine depune Declaratia 017 pentru contractele inregistrate cu persoane juridice straine?

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?


ANAF a transmis explicatii noi in ce priveste formularul 017 "Declaratia de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente".

Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat,

beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati,

executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei,

au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu acesti parteneri prin depunerea formularului 017 la organele fiscale teritoriale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, potrivit procedurii instituite prin OPANAF nr. 2994/2016 publicat in MO nr. 854/27.10.2016. In cazul in care acestea au calitatea de contribuabilii mari si mijlocii, potrivit reglementarilor legale in vigoare, formularul 017 se va depune la organul fiscal central competent pentru administrare.

Nu fac obiectul inregistrarii contractele/documentele pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei.

Atunci cand nu este incheiat contract in forma scrisa, se inregistreaza documentele care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piata sau orice alte documente corespunzatoare.

Declaratia 017 se completeaza si se depune pentru fiecare contract sau document care justifica prestarile efective de servicii efectuate pe teritoriul Romaniei, in termen de 30 de zile de la data incheierii contractelor sau de la data emiterii oricaror documente prevazute de lege.

Declaratia se depune in format hartie direct la registratura organului fiscal central competent sau prin posta, cu confirmare de primire, fara a fi insotita de documente doveditoare ale datelor inscrise in declaratie. Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.

In situatia in care in datele declarate initial intervin modificari, acestea se declara, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declaratii, avand bifata casuta "Declaratie de mentiuni".


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice