search

Codul fiscal trebuie revizuit semnificativ! Atentionare FMI

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor


Reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, Guillermo Tolosa, a declarat recent ca proiectul de Cod Fiscal aflat in prezent in dezbatere parlamentara va trebui revizuit semnificativ daca Guvernul vrea sa se incadreze in tintele de deficit stabilite cu institutiile financiare internationale pentru 2016.

"Estimarile noastre sunt ca proiectul de Cod Fiscal, in forma actuala, va trebui revizuit semnificativ, pentru ca doar taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu va fi suficienta. Credem ca tintele Guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a-si putea atinge obiectivele", a declarat joi reprezentantul FMI, potrivit Agerpres, la conferinta Euromoney "The Regional Finance and Investment Conference for SouthEast Europe".

Acesta a explicat ca discutiile din cadrul misiunii tehnice de la finele lunii mai s-au derulat fara problema, precizand insa ca FMI asteapa de la Guvernul Romaniei decizii care sa conduca la o imbunatatire a situatiei viitoare, astfel incat sa se poata modifica proiectia asupra deficitului si sa se incadreze in tinte, pentru ca programul sa continue cu succes, informeaza aceeasi sursa.

In opinia lui Tolosa, va aparea un gol semnificativ la venituri in 2016. In ce priveste reformele structurale, acesta a declarat, citat de Agerpres:

"Am vazut ceva progrese in ceea ce priveste pretul la energie si situatia companiilor de stat din sectorul energiei, unde au fost recent luate niste decizii. Cu certitudine, sectorul de energie este in mijlocul preocuparilor noastre, are pierderi mari si credem ca trebuie sa avem o intelegere profunda de ce exista aceste pierderi si sa se ia masuri pentru a rezolva problemele".

Astfel, anunta aceeasi sursa, Fondul Monetar recomanda Guvernului sa intreprinda studiile si analizele necesare pentru a restabili viabilitatea acestor companii, pentru ca acum sunt compromise.

Actualul acord al Romaniei cu institutiile financiare internationale expira in septembrie, anunta Agerpres. Luna trecuta, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a declarat ca Guvernul continua
discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene in perioada 19-30 iunie, la Bucuresti.


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice