search

ComunicatCECCAR privind obligatiile suplimentare de plata

In vederea aplicarii unitare a prevederilor legale referitoare la obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala reprezentand contributii sociale, aducem la cunostinta urmatoarele:

            Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, contributiile sociale se declara de catre contribuabili in formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

            Modelul, continutul, modalitatea de depunere si gestionare a formularului 112 au fost aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice, ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si ministrului sanatatii nr. 1045/2084/793/2012. in capitolul II din anexa nr. 7 la ordin "instructiuni de completare" a declaratiei formular 112 sunt prevazute cazurile in care se completeaza caseta "Declaratie rectificativa", printre care si situatia in care contribuabilul a facut obiectul unei inspectii fiscale.

            Pentru a nu fi afectate drepturile asiguratilor, potrivit legii, pentru perioadele pentru care organele de inspectie fiscala au stabilit diferente de contributii sociale, contribuabilii vor depune formularul 112 avand bifata caseta "Declaratie rectificativa ca urmare a unei inspectii fiscale".


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice