search

Cum se va desfasura Loteria bonurilor fiscale? Proiectul MFP in dezbatere


Va aducem la cunostinta ca Ministerul Finantelor Publice propune spre consultare publica proiectul de Ordonanta pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Principalul scop al proiectului este diminuarea evaziunii fiscale prin impulsionarea conformarii voluntare, prin oferirea de stimulente actorilor economici pentru a se comporta "corect" si pentru a creste gradul de responsabilitate civica.

Diminuarea evaziunii fiscale va crea spatiul fiscal care va permite alocarea de resurse financiare suplimentare pentru domenii precum invatamantul si sanatatea.
 
In cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a doua valori, respectiv:

-    un numar din intervalul 1-999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului, si
-   data emiterii bonului.

Extragerile vor fi lunare, dar si ocazionale (Paste, Craciun etc.). Fondul de premiere se va imparti la numarul bonurilor fiscale castigatoare revendicate, astfel rezultand valoarea unitara a fiecarui castig.

Nota:

Rezultatele extragerilor lunare si ocazionale vor fi disponibile online, pe web site-ul Ministerului Finantelor Publice si pe cel al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru un interval de cel putin 30 de zile.

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale incepand cu 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paste), cand se va programa prima extragere ocazionala, avand un fond de premiere de 1 milion lei.

Proiectul poate fi consultat AICI.



Sursa: MFP


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice