search

De ce a fost reinventat Vasile Blaga

Acesta stire suna prost pentru Opozitie. PSD avea presedintia Senatului, l-a revocat din functie pe Mircea Geoana si a pierdut-o. Īn consecinta, Puterea isi intareste pozitia atat in Senat cat si in raport cu presedintele.

PDL a avut o perioada de dificultati in relatia cu presedintele Traian Basescu. Ascensiunea luiBlaga, pana nu demult un fost coleg de partid inconfortabil pentru TraianB asescu, devine un atuu al PDL in fata lui Traian Basescu. Delatfel, Vasile Blaga si lasa sa se inteleaga acest lucru in declaratiile sale.

Īntrebat daca a discutat cu seful statului privind preluarea presedintiei Senatului si daca Traian Basescu il sustine in aceasta functie, Vasile Blaga a raspuns: "Pe mine ma sustine PDL, iar eventualele discutii intre partid si domnul presedinte va trebui sa-l intrebati pe domnul presedinte Boc".

La randul sau, Traian Basescu s-a ferit sa se exprime pe acest subiect, iar in jurul numelui lui Blaga a lasat o lunga si rece tacere.

Evenimentele pot fi citite si intr-o cheie noua: suspendarea presedintelui l-ar propulsa pe Vasile Blaga la Cotroceni, iar Blaga are toate sansele sa fie o varianta agreata de multa lume. Nu trebuie uitat faptul ca Vasile Blaga este un personaj cu relatii puternice atat in interiorul PDL, cat si in exterior, la PNL sau PSD. La rigoare, este greu sa stii exact in ce tabara se afla Blaga si mai ales sa poti explica atasamentul liberalilor sau al social-democratilor fata de el. A fost singurul ministru votat de toate partidele la confirmarea guvernului din care a facut parte.

Vasile Blaga este, asadar, piesa forte cu care PDL vrea sa-l tina in sah pe presedintele Basescu. Sabia suspendarii i-a fost asezata deja deasupra capului de PSD, iar prezenta lui Blaga la Senat poate insemna si ca puterea se poate gandi serios sa-i dea o mana de ajutor Opozitiei, daca presedintele ii mai supara de acum incolo.

Arestarile din tabara portocalie, admonestarile pe care le face Traian Basescu la adresa partidului sau candva de suflet, asprimea cu care ii critica in ultima vreme si sondajele care-i scot din minti pe democrat-liberali s-ar putea sa-i fi determinat pe democrat-liberali sa se gandesca la o miscare care sa-l tina in sah pe presedinte. Pozitia pe care au ocupat-o luni la Senat si influenta pe care o are Vasile Blaga in Parlament pot fi parghiile care-i lipseau PDL-ului in lupta surda pe care o duce cu presedintele.

Ecuatia poate fi una simpla: daca presedintele ii hartuieste si ei o pot face, daca presedintele le cere sa plece de la guvernare, atunci si ei ii pot favoriza plecarea de la Cotroceni. Pentru ca i-ar urma Vasile Blaga, un interimar de-al lor.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice