De la promisiune la actiune - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

De la promisiune la actiune

"Posibilitatea angajatilor de a beneficia, in cazul in care au copii sub 7 ani, de un program flexibil negociat cu patronatul. Scopul este acela de a fi mai aproape de copiii nostri in primii 7 ani esentiali pentru dezvoltarea armonioasa a copilului."
Pe langa aceasta binefacere promisa intr-un program electoral, iata si altele: "obligativitatea firmelor care au peste 250 de angajati de a infiinta camine si crese pentru copiii angajatilor", plus minunata: "Crestere graduala astfel incat in 2012 pensia sociala sa ajunga la 305 EURO/luna".

Acestea sunt promisiuni. Fac parte din programul legislativ al candidatului bistritean Nelu Ioan Botis.
Acelasi Nelu Ioan Botis, care ne-a spus acum cateva zile ca Guvernul nu ofera fericire, ca ea trebuie cautata in alta parte. Sigur, ar fi o aberatie sa ne dorim ca fericirea noastra sa stea in mainile unei institutii... mai ales a unui Guvern. Dar, ce anume ofera Guvernul? Ce anume ar trebui sa asteptam de la el?

Acum doi ani, domnul Botis ne spunea (adica le spunea alegatorilor bistriteni) ca e constient de importanta prezentei parintesti in "dezvoltarea armonioasa a copilului". Cum a ajuns domnul (acum deja) ministru asa departe de aceasta credinta in numai doi ani?
Sa fie numai lipsa de bani, incrancenarea de a economisi... Si daca e asta... atunci de ce ii zice altfel? De ce numele pe care il pune pe reducerea concediului de ingrijire a copilului este: incurajarea mamelor sa se intoarca mai repede la serviciu?

Personal, ca mama, simt ca domnul ministru imi jigneste inteligenta, sau si-o supraestimeaza pe a domniei sale:
1. A incuraja inseamna a lasa loc pentru o optiune personala. Detaliu foarte bine observat de reprezentatii UDMR. Formula actuala este aceea de obligativitate. Ramane sigur optiunea existentialist-sartriana... sa imi dau demisia.
2. A afirma ca introduci obligativitatea pentru ca sunt mame care doresc sa se intoarca mai devreme la munca, este un non-sens. Daca deja sunt, inseamna ca au tot dreptul sa faca asta. Concediul nu le obliga sa stea acasa. Aviz si tinerei sperante PDL, Elena Udrea, care a venit cu acelasi argument.
3. A oferi bani suplimentari peste salariu mamelor care revin la munca, in timp ce celorlalte li se taie orice venit, nu este incurajare: este discriminare.
4. Intr-o tara cu somajul in crestere, care este scopul "incurajarii" mamelor sa revina mai repede in campul muncii?
5. S-a rezolvat punctul cu cresele si caminele pe care dorea dansul sa le impuna angajatorilor cu peste 250 de angajati?

Ca cetatean, sunt profund dezamagita ca Ministerul Muncii, poate lasa public un proiect de lege (respectiv Codul Muncii) care nu este agreat nici de patronate, nici de sindicate si (culmea!) nici de Minister! Cu singurul argument, ca e o propunere la care au lucrat niste profesori universitari...
Din pacate, nu pot decat sa astept si sa sper ca macar acolo unde intervine un interes clar al mediului privat, acesta este motivat sa influenteze intr-o directie normala cursul legislativ. Pacat ca nu e si cazul concediilor mamelor.
Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Oana Damian - www.conta.ro
Data: 2010-12-07
Vizualizari: 4194


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si
contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-23
Declaratia unica (formular 212) se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services