De la promisiune la actiune - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

De la promisiune la actiune

"Posibilitatea angajatilor de a beneficia, in cazul in care au copii sub 7 ani, de un program flexibil negociat cu patronatul. Scopul este acela de a fi mai aproape de copiii nostri in primii 7 ani esentiali pentru dezvoltarea armonioasa a copilului."
Pe langa aceasta binefacere promisa intr-un program electoral, iata si altele: "obligativitatea firmelor care au peste 250 de angajati de a infiinta camine si crese pentru copiii angajatilor", plus minunata: "Crestere graduala astfel incat in 2012 pensia sociala sa ajunga la 305 EURO/luna".

Acestea sunt promisiuni. Fac parte din programul legislativ al candidatului bistritean Nelu Ioan Botis.
Acelasi Nelu Ioan Botis, care ne-a spus acum cateva zile ca Guvernul nu ofera fericire, ca ea trebuie cautata in alta parte. Sigur, ar fi o aberatie sa ne dorim ca fericirea noastra sa stea in mainile unei institutii... mai ales a unui Guvern. Dar, ce anume ofera Guvernul? Ce anume ar trebui sa asteptam de la el?

Acum doi ani, domnul Botis ne spunea (adica le spunea alegatorilor bistriteni) ca e constient de importanta prezentei parintesti in "dezvoltarea armonioasa a copilului". Cum a ajuns domnul (acum deja) ministru asa departe de aceasta credinta in numai doi ani?
Sa fie numai lipsa de bani, incrancenarea de a economisi... Si daca e asta... atunci de ce ii zice altfel? De ce numele pe care il pune pe reducerea concediului de ingrijire a copilului este: incurajarea mamelor sa se intoarca mai repede la serviciu?

Personal, ca mama, simt ca domnul ministru imi jigneste inteligenta, sau si-o supraestimeaza pe a domniei sale:
1. A incuraja inseamna a lasa loc pentru o optiune personala. Detaliu foarte bine observat de reprezentatii UDMR. Formula actuala este aceea de obligativitate. Ramane sigur optiunea existentialist-sartriana... sa imi dau demisia.
2. A afirma ca introduci obligativitatea pentru ca sunt mame care doresc sa se intoarca mai devreme la munca, este un non-sens. Daca deja sunt, inseamna ca au tot dreptul sa faca asta. Concediul nu le obliga sa stea acasa. Aviz si tinerei sperante PDL, Elena Udrea, care a venit cu acelasi argument.
3. A oferi bani suplimentari peste salariu mamelor care revin la munca, in timp ce celorlalte li se taie orice venit, nu este incurajare: este discriminare.
4. Intr-o tara cu somajul in crestere, care este scopul "incurajarii" mamelor sa revina mai repede in campul muncii?
5. S-a rezolvat punctul cu cresele si caminele pe care dorea dansul sa le impuna angajatorilor cu peste 250 de angajati?

Ca cetatean, sunt profund dezamagita ca Ministerul Muncii, poate lasa public un proiect de lege (respectiv Codul Muncii) care nu este agreat nici de patronate, nici de sindicate si (culmea!) nici de Minister! Cu singurul argument, ca e o propunere la care au lucrat niste profesori universitari...
Din pacate, nu pot decat sa astept si sa sper ca macar acolo unde intervine un interes clar al mediului privat, acesta este motivat sa influenteze intr-o directie normala cursul legislativ. Pacat ca nu e si cazul concediilor mamelor.  • Marea Carte a Monografii lor Contabile
  • Balanta de verificare de la A la Z
  • 38 de POLITICI CONTABILE esentiale pentru orice firma

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Oana Damian - www.conta.ro
Data: 2010-12-07
Vizualizari: 2896


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-07-20
Perioada de inscriere a firmelor in schema de ajutor HoReCa - compensare  de 20% din diferenta de cifra de afaceri intre 2019 si 2020, va fi prelungita cu o saptamana, pana la 26 iulie 2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-19
Activitatea de Inspectie Fiscala din cadrul AJFP Ialomita a efectuat, in luna
iunie 2021, controale la contribuabili persoane fizice si juridice.
Citeste mai mult ...
postat la: 2021-07-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste
contribuabililor ca, potrivit art. IV din OUG nr. 59/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, prin derogare pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, prin derogare de la prevederile art. 8 alin. (1) din Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, cu completarile ulterioare, declararea si plata impozitului
specific unor activitati, aferent semestrului I 2021, se efectueaza pana la data de 25 decembrie 2021, inclusiv.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
NG Audit SRL,Cabinet de audit financiar Nichitovici Gabriela
http://www.ngaudit.conta.ro

Creaza-ti site-ul tau acum
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services