search

Documente de pozitie CECCAR. Propuneri de modificare a impozitelor si a reglementarilor contabile



Conform Ordonantei Guvernului 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizatii, atributiile legale ale CECCAR cuprind asigurarea bunei desfasurari a activitatii expertilor contabili si contabililor autorizati si reprezentarea acestora in raport cu autoritatile publice.

In acest sens, la solicitarea membrilor, CECCAR a analizat prin intermediul specialistilor sai prevederile legislatiei contabile si fiscale in vigoare si a transmis Ministerului Finantelor Publice, in data de 28 iunie 2013, trei propuneri de perfectionare in domeniile reglementarilor contabile, impozitelor directe si impozitelor indirecte.

Cele trei documente sunt disponibile pe link-urile de mai jos:

    Propunere reglementari contabile.pdf
    Propunere impozite directe.pdf

Propuneri de perfectionare a legislatiei fiscale in domeniul impozitelor directe

Clarificarea cu privire la deductibilitatea cheltuielilor care sunt impozitate la salariati.

Institutia considera oportuna introducerea unui paragraf cu privire la deductibilitatea cheltuielilor pentru agentul economic in situatia in care acestea sunt cuprinse in baza de impozitare a salariului angajatului. Consideram necesar acest paragraf pentru a evita situatii precum cele generate de OG. 8/2013 in care indemnizatia de deplasaee acordata salariatului apare impozabila atat la salariat, cat si la angajator partea care depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice, iar pentru corectare a fost necesara modificarea din nou a Codului Fiscal.  Continuarea AICI.

    Propunere impozite indirecte.pdf

Sursa: CECCAR



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice