search

Esalonarea la plata simplificata. Ce conditii trebuie indeplinite cumulativ?

Ce cheltuieli se pot deconta unui salariat delegat?
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca orice categorie de contribuabili poate accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta. 
 
Pentru a accesa esalonarea la plata simplificata, nu este necesar sa constituiti garantii, ci trebuie doar sa indepliniti, cumulativ, urmatoarele conditii: 
 
a) sa depuneti o cerere pana la data de 31 martie 2021 inclusiv, sub sanctiunea decaderii. La cerere, puteti anexa graficul de esalonare cuprinzand cuantumul propus al ratelor de esalonare; 
 
b) sa nu inregistrati obligatii fiscale restante la data declararii starii de urgenta, nestinse la data eliberarii certificatului de atestare fiscala. In cazul in care, la data starii de urgenta inregistrati astfel de obligatii fiscale restante, acestea trebuie stinse pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala; 
 
c) sa nu va aflati in procedura falimentului;
 
d) sa nu va aflati in dizolvare;
 
e) sa aveti depuse toate declaratiile fiscale pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala; 
 
f) sa nu vi se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa si/sau raspunderea solidara, potrivit prevederilor art. 25 si 26 din Codul de procedura fiscala.
 
Prin exceptie, daca actele prin care s-a stabilit raspunderea sunt definitive in sistemul cailor administrative si judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasa raspunderea a fost achitata, conditia se considera indeplinita. 
 
Pe perioada esalonarii la plata puteti depune doua cereri de modificare a esalonarii la plata – in situatia in care doriti includerea in esalonare a obligatiilor care constituie conditie de plata, precum si doua cereri de mentinere a valabilitatii esalonarii la plata – in cazul in care ati pierdut valabilitatea esalonarii la plata, ca urmare a neindeplinirii conditiilor. 
 
Cererea de esalonare la plata se solutioneaza in termen de cel mult 5 zile de la data depunerii acesteia. La cerere nu se anexeaza alte documente, in afara propunerii de grafic de esalonare, si nici nu este necesara constituirea de garantii. 
 
Modelul de cerere de esalonare la plata este prevazut in Anexa nr. 1 la Procedura de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central si poate fi descarcat accesand link-ul


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice