Expert contabil: A fost publicata PROGRAMA examenului de admitere la stagiu - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Expert contabil: A fost publicata PROGRAMA examenului de admitere la stagiu



A fost publicata Programa aferenta examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, sesiunea 2013.

Programa integrala poate fi consultata AICI.

PROGRAMA AFERENTA EXAMENULUI DE ADMITERE LA STAGIU IN VEDEREA OBtINERII CALITATII DE EXPERT CONTABIL, SESIUNEA 2013

1. CONTABILITATE
Capitolul I



CONTABILITATE SI RAPORTARE FINANCIARA CONFORME REGLEMENTARILOR NATIONALE

A.Contabilitatea si raportarea financiara a entitatilor economice.

1. Obligatii care revin, potrivit legii, persoanelor juridice, pe linia organizarii si conducerii contabilitatii.

2. Forma si continutul situatiilor financiare anuale.

3. Principiile contabile generale. Reguli generale privind recunoasterea si evaluarea.

4. Contabilitatea activelor imobilizate (vor fi avute in vedere definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea cu ocazia cedarii si scoaterii din evidenta, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

5. Contabilitatea activelor circulante (vor fi avute in vedere definitii, delimitari, recunoastere si derecunoastere, sistemul de conturi, evaluarea initiala, evaluarea dupa recunoastere, evaluarea la iesire, tratamente contabile si cerinte de prezentari de informatii).

6. Contabilitatea tertilor si subventiilor pentru investitii (vor fi avute in vedere definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea decontarilor cu clientii, furnizorii, asigurarile si protectia sociala, bugetul statului si fondurile speciale, debitorii si creditorii diversi, contabilitatea decontarilor in cadrul grupului, in cadrul unitatii si a operatiilor de participatie, contabilitatea datoriilor financiare pe termen scurt, ajustari pentru deprecierea activelor creantelor, contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor in avans, contabilitatea subventiilor pentru investitii).

7. Contabilitatea capitalurilor (vor fi avute in vedere definitii, delimitari, sistemul de conturi, contabilitatea capitalului social, contabilitatea primelor si rezervelor, contabilitatea rezultatului reportat si a rezultatului exercitiului inclusiv corectarea erorilor contabile, repartizarea profitului, contabilitatea datoriilor financiare pe termen lung, contabilitatea provizioanelor).

8. Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor (recunoastere, sistem de conturi, tratamente contabile).

9. Contabilitatea elementelor extrabilantiere (vor fi avute in vedere delimitari, structuri, angajamente acordate si primite, operatii in afara bilantului, active si datorii contingente).

10. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare individuale (vor fi avute in vedere delimitari, stabilirea balantei conturilor inainte de inventariere, inventarierea generala, operatiile de regularizare, evenimente ulterioare datei bilantului, balanta conturilor dupa inventariere, determinarea rezultatului exercitiului, impozitarea profitului, distribuirea profitului, redactarea situatiilor financiare, analiza financiara si interpretarea situatiilor financiare, raportul administratorilor, auditarea sau verificarea situatiilor financiare anuale, aprobarea, semnarea si publicarea situatiilor financiare anuale).

11.intocmirea si prezentarea situatiilor financiare consolidate (referentiale contabile aplicabile, conditii de intocmire a situatiilor financiare consolidate, scutire si exceptii de la intocmire, grupul de societati si perimetrul de consolidare, excluderea din perimetrul de consolidare, ajustarea situatiilor financiare individuale, eliminarea conturilor intragrup, eliminarea rezultatelor interne, eliminarea titlurilor si dividendelor, metode de consolidare).

B.Contabilitate de gestiune:

1. Calculul costului (clasificarea costurilor, pierderile, productia in curs de executie, repartizarea costurilor indirecte, imputarea rationala, costurile indatorarii;
2.Sistemul conturilor de gestiune;
3.Raportarea interna a informatiei din contabilitatea de gestiune.



Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Andrei Constantinescu - www.conta.ro
Data: 2013-08-14
Vizualizari: 2191


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si
contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-23
Declaratia unica (formular 212) se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services