search

Expira termenul pentru declararea impozitului retinut de la nerezidenti

Modificari formulare pentru declarare impozite: ce noutati aduce OPANAF nr. 779/2024

Declaratia informativa privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite poate fi depusa numai pana la 28 februarie 2014.

In conformitate cu prevederile art. 119 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor, pe beneficiari de venit nerezidenti, cu exceptia platitorilor de venituri din salarii, au obligatia sa depuna Declaratia informativa privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti pentru calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar la organul fiscal competent, pana la data de 28 februarie a anului fiscal curent pentru anul expirat.

Modelul si continutul declaratiei este cel prevazut la pct. 15^1 din Anexa nr. 1 a Hotararii Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Declaratia va cuprinde datele de identificarea ale platitorului de venit precum si datele de identificare ale beneficiarului de venit (denumirea statului de rezidenta, nume, prenume, codul de identificare fiscala atribuit de autoritatea din Romania).

Important!

Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor pot solicita organului fiscal în a carui raza teritoriala se afla domiciliul lor fiscal, atribuirea codului de identificare fiscala pentru contribuabilii nerezidenti care realizeaza venituri supuse regulilor de impunere la sursa.

Declaratia se completeaza in doua exemplare: originalul se depune la organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al platitorului de venit, iar copia se pastreaza de catre platitorul de venit.


Sursa: DGFP Valcea




NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice