search

Firma de curierat. Exista prevederi referitoare la plafonul de incasari?

Vom afla de la specialistul nostru in randurile urmatoare daca, in cazul firmelor de curierat, exista vreo derogare de la prevederea legala in ceea ce priveste limitarea plafonului de incasari cash la 5.000 lei de la o persoana.

Iata ce spune legislatia nationala si cum interpreteaza expertul nostru prevederile. 

Firma de curierat - plafon incasari: raspunsul specialistului


Nu exista nici o derogare  de la plafonul  de 5.000 ron per incasare cash pentru firmele de curierat.
 
Potrivit Legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata  se pot efectua operatiuni de incasari  in numerar, in urmatoarele conditii:
 
- incasari de la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) respectiv , persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica, in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoana;
 
- incasari efectuate de catre magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare, de la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana;
 
- incasari de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana.  


 
 
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Teleman Nicolae Ciprian.


Noutati contabile 1710885600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice