search

Formularul 630 e supus dezbaterii publice de catre ANAF

 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala supune dezbaterii publice modelul si continutul formularului 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale", in vederea derularii in mod unitar a procesului de stabilire si de regularizare a obligatiilor anuale reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale, precum si a anexelor la acest formular:
 
- Anexa nr.1a "Situatie privind stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate";
 
- Anexa nr.1b "Situatie privind definitivarea contributiei de asigurari sociale".
 
Potrivit art. 152 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, in vigoare in anul 2016, obligatiile anuale de plata a contributiei de asigurari sociale se determina de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuala, pe baza declaratiei privind venitul realizat prevazuta la art. 123 din acelasi act normativ.
 
Conform art. 175 alin. (2) din lege, pentru anul fiscal 2016, obligatiile anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate se determina de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuala pe fiecare sursa de venit, pe baza declaratiei de venit estimat/norma de venit sau a declaratiei privind venitul realizat, dupa caz.
 
De asemenea, potrivit art. 169 alin. (8) din acelasi act normativ, obligatiile anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza pensii dintr-un alt stat, se determina de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuala, pe baza declaratiei specifice prevazute la art. 130 alin. (4) din Codul fiscal. 
 
Formularul se emite de organul fiscal competent in procesul de stabilire a obligatiei anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale, incepand cu anul 2016.
 
 


Noutati contabile 1714165200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice