search

ICEBERG, o noua operatiune demarata de ANAF. Se anunta controale ample!

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a demarat operatiunea“Iceberg” reprezentand o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economica din Romania.

Institutia anunta ca operatiunea „Iceberg” se va desfasura pe intreaga durata a anului 2019 si presupune intensificarea controalelor si eficientizarea derularii acestora la companiile mari, cu scopul mentinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfasoara activitati in Romania.

Astfel, principalele directii de actiune ale ANAF, in perioada urmatoare, sunt combaterea fenomenului externalizarii profitului, verificarea manierei in care companiile mari gestioneaza relatiile economice intre companii din grupul din care fac parte si destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin identificarea si instrumentarea fenomenelor de frauda fiscala cu implicatii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului, specifica ANAF intr-un comunicat de presa.

In vederea realizarii obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipa de lucru formata din specialisti din cadrul Agentiei, care va initia verificari fiscale la contribuabilii cu activitate de impact in toate domeniile de activitate economica. Acestea vor avea la baza evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozitiile Codului de procedura fiscala precum si a legislatiei din domeniu.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice