search

Incepand cu 1 ianuarie circa 608.000 aplica sistemul simplificat de contabilitate

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
 
Incepand cu 1 ianuarie 2015, vor putea opta pentru noile proceduri simplificate de raportare contabila circa 608.300 de entitati economice, urmare a unor modificari legislative aplicate in urma aprobarii de catre Guvern a unei noi ordonante de urgenta. 
 
Microintreprinderile sunt societatile care la data bilantului nu depasesc limitele a cel putin doua dintre urmatoarele trei criterii: 
1. - total active 350.000 euro;
2. - cifra de afaceri neta 700.000 euro;
3.            - numarul mediu de salariati in cursul exercitiului financiar 10.
“Daca pana acum un numar de 12.900 de agenti economici beneficiau de contabilitatea simplificata, incepand cu 1 ianuarie 2015 un numar de 608.300 de entitati economice vor putea opta pentru noile proceduri simplificate de raportare contabila iar prin aceasta modificare se vor reduce semnificativ sarcinile administrative pentru mediul de afaceri”, informeaza Agerpres, citand declaratiile facute de  Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.
La 10 decembrie 2014, Guvernul a adoptat o modificare a legii contabilitatii in scopul de a reduce sarcinile administrative ale companiilor. Prin aceasta modificare se creeaza cadrul necesar pentru implementarea noii directive contabile, Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European si a Consiliului.
 
 
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice