search

Inregistrarea platii in contul bancar al furnizorului. Cum procedam?

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute


Cazul practic pe care vi-l aducem astazi in atentie se refera la o societate care are conturile la banca inchise si care, din acest motiv, pentru a achita o factura de 5.489,32 lei, a depus bani pe foaie de varsamant in contul furnizorului.

Se va stabili astfel cum se inregistreaza in casa operatiunea amintita si daca vor exista probleme din cauza faptului ca se depaseste plafonul de 5.000 lei.

Opinia noastra:

Depunerea unei sume de bani in contul bancar al furnizorului nu este considerata o plata cu numerar si nu se include in plafonul de plati de 5.000 lei, prevazut de art. 5 alin. (2) lit. c) din O.G. nr. 15/1996 privind disciplina financiara.

Opinia noastra se intemeiaza pe reglementarea de la art. 5 alin. (3) prima liniuta din O.G. nr. 15/1995, ce stabileste ca depunerile in conturile bancare ale persoanelor juridice se pot face neplafonat.

Desigur, dvs. veti inregistra aceasta plata in Registrul de casa, avand ca document justificativ foaia de varsamant si formularul emis de institutia bancara la care s-a efectuat depunerea sumei, si nu exista riscul sa fiti sanctionati pentru plata unei sume mai mari de 5.000 lei, din punctul de vedere al depasirii plafonului.

In opinia noastra, inregistrarea platii se face prin articolul contabil:

          401                     =                     5311
"Furnizori"                               "Casa in lei"



Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice