search

La anul angajam vacar! Cunoasteti pe cineva?

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
Dand in darul betiei, vacarul satului s-a imbolnavit. Satenii au intrat in panica si i-au cerut primarului sa caute un alt vacar, in stare sa se ocupe de animalele satului. Primarul, altfel om chibzuit, s-a sfatuit cu ai lui si a dat un anunt in ziarul de la judet cum ca satul e in cautare de vacar, om vrednic si cinstit, caruia n-o sa-i para rau daca accepta oferta comunitatii.

Sa fi tot trecut vreo trei zile dupa publicarea anuntului, ca pe ulitele prafuite ale satului a aparut un strain intr-o limuzina de lux (a carei marca n-am s-o spun aici, de teama sa nu creada proprietarii portalului Conta.ro ca fac reclama mascata), intr-un costum haute couture din ultima colectie a unui celebru creator de moda masculina (al carui nume n-am sa-l dau aici, vezi paranteza anterioara), care ceru sa vorbeasca cu primarul.

Alertat de sateni, primarul buimacit de o astfel de veste si-a invitat misterios musafir in Primarie, sa vada care o fi problema.

- Dumneavoastra cautati vacar pentru ciurda satului?, a intrebat necunoscutul.

- Noi, a raspuns nedumerit primarul.

- Atunci, eu vreau sa fiu vacar la voi in sat, a declarat strainul.

Cei doi s-au asezat teminic la masa si au inceput sa negocieze.

- Cate familii cu animale aveti?, a intrebat strainul.

- Pai, sa tot fie vreo 400, a socotit edilul.

- Și cat platea fiecare familie pentru vacar?, a intrebat candidatul.

- 150 de lei.

Strainul a luat o pauza, a socotit ceva ca pentru sine, apoi a tras aer in piept si si-a facut cunoscuta oferta.

- Domnule primar, eu cred ca va pot face o oferta si mai buna decat cea pe care mi-ati prezentat-o. Eu ma angajez ca, pentru un an de zile, sa va cer doar 100 de lei de familie. Obtineti astfel, de la mine, o reducere de 33%. In schimbul acestei considerabile usurari pe care intentionez sa v-o fac, va cer doar o mica compensatie. Aceea ca, o doar o data pe an, fiecare familie sa-si trimita un membru al familiei cu turma de vaci la camp.

Impresionat de uluitoarea oferta, primarul a batut palma pe loc cu generosul candidat de vacar, gandindu-se ce veste buna va avea sa comunice personal consatenilor sai...

Pentru ca in anul care tocmai se pregateste sa vina vom avea din nou alegeri parlamentare, mi-am amintit cat de mult seamana candidatul la pascutul turmei de vaci din snoava pe care tocmai v-am istorisit-o cu clasa noastra politica. Atat doar ca ea nu se ridica la performanta organizatorica a personajului. De aceea, eu le-as spune acum: Domnilor, va angajam in conditiile pe care voi ni le impuneti, dar macar organizati-ne!

Cu aceasta, va urez in numele echipei Conta.ro un An Nou mai bun si mai fericit!

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice