search

La anul angajam vacar! Cunoasteti pe cineva?

19 august 2024 - termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2024
Dand in darul betiei, vacarul satului s-a imbolnavit. Satenii au intrat in panica si i-au cerut primarului sa caute un alt vacar, in stare sa se ocupe de animalele satului. Primarul, altfel om chibzuit, s-a sfatuit cu ai lui si a dat un anunt in ziarul de la judet cum ca satul e in cautare de vacar, om vrednic si cinstit, caruia n-o sa-i para rau daca accepta oferta comunitatii.

Sa fi tot trecut vreo trei zile dupa publicarea anuntului, ca pe ulitele prafuite ale satului a aparut un strain intr-o limuzina de lux (a carei marca n-am s-o spun aici, de teama sa nu creada proprietarii portalului Conta.ro ca fac reclama mascata), intr-un costum haute couture din ultima colectie a unui celebru creator de moda masculina (al carui nume n-am sa-l dau aici, vezi paranteza anterioara), care ceru sa vorbeasca cu primarul.

Alertat de sateni, primarul buimacit de o astfel de veste si-a invitat misterios musafir in Primarie, sa vada care o fi problema.

- Dumneavoastra cautati vacar pentru ciurda satului?, a intrebat necunoscutul.

- Noi, a raspuns nedumerit primarul.

- Atunci, eu vreau sa fiu vacar la voi in sat, a declarat strainul.

Cei doi s-au asezat teminic la masa si au inceput sa negocieze.

- Cate familii cu animale aveti?, a intrebat strainul.

- Pai, sa tot fie vreo 400, a socotit edilul.

- Și cat platea fiecare familie pentru vacar?, a intrebat candidatul.

- 150 de lei.

Strainul a luat o pauza, a socotit ceva ca pentru sine, apoi a tras aer in piept si si-a facut cunoscuta oferta.

- Domnule primar, eu cred ca va pot face o oferta si mai buna decat cea pe care mi-ati prezentat-o. Eu ma angajez ca, pentru un an de zile, sa va cer doar 100 de lei de familie. Obtineti astfel, de la mine, o reducere de 33%. In schimbul acestei considerabile usurari pe care intentionez sa v-o fac, va cer doar o mica compensatie. Aceea ca, o doar o data pe an, fiecare familie sa-si trimita un membru al familiei cu turma de vaci la camp.

Impresionat de uluitoarea oferta, primarul a batut palma pe loc cu generosul candidat de vacar, gandindu-se ce veste buna va avea sa comunice personal consatenilor sai...

Pentru ca in anul care tocmai se pregateste sa vina vom avea din nou alegeri parlamentare, mi-am amintit cat de mult seamana candidatul la pascutul turmei de vaci din snoava pe care tocmai v-am istorisit-o cu clasa noastra politica. Atat doar ca ea nu se ridica la performanta organizatorica a personajului. De aceea, eu le-as spune acum: Domnilor, va angajam in conditiile pe care voi ni le impuneti, dar macar organizati-ne!

Cu aceasta, va urez in numele echipei Conta.ro un An Nou mai bun si mai fericit!

Noutati contabile 1722114000
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile