search

Manifestantii raman in strada. Si ce-ar putea urma

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Puterea incearca sa recladeasca edificiul proaspat dezintegrat: a retras Legea Sanatatii, porneste dialogul si l-a recuperat pe Raed Arafat in sistem. Pana acum a reparat ultimele daune, facute, asa cum am mai spus, din incapacitatea guvernului de a promova un proiect de reforma si din inabilitatea cu care presedintele a incercat sa o puna pe tapet.

Sunt miscari care, impreuna, pot genera un oarecare efect, unul de calmare a publicului. Dar, de acum inainte, puterea va trebui sa ia in calcul o prestatie vizibil mai buna sau o schimbare totala de garda.

Va trebui sa inteleaga ca nu poti sa vrei sa guvernezi o tara si sa n-o faci, de fapt.

Guvernul Boc, grav erodat in ultimii ani, s-a dovedit slab si in fata crizei politice. Nu a oferit nicio solutie radicala, nu a dovedit ca poate azi ce n-a putut ieri. Nici sustinatorii lui, membri de partid, nu sunt multumiti de prestatia guvernului din ultimele zile.

Ba mai mult, manifestantii au inceput sa priceapa ca sunt gata sa pice de fraieri: puterea ii ignora iar opozitia ii foloseste. Ei striga in frig, iar beneficiarii, ca si-n 89, pot fi tot niste "ciumpalaci" politici.

Iata, de exemplu, ce spunea Radu Mazare despre proteste, iar daca esti manifestant si-l vezi, e de ajuns ca sa-ti treaca pofta de facut revolutii in folosul unora ca el: "Le spun bravo, bravo, bravo. De un an de zile spun ca doar asa pot fi dati jos Chioru si tanti Nuti si toata sleahta lor care cheltuiesc banii tarii pe fel de fel de traznai. Daca simt ca le-a ajuns cutitul la os, bravo, in strada".

Chiar Mazare a spus asta, zau, imediat dupa ce s-a intors dintr-o excursie in jungla! Noroc ca a juns la timp ca sa se distreze si pe aici!

Asadar, pentru cine?

Pentru Ponta, Antonescu? Cine ii reprezinta pe manifestantii din strada astazi?

Daca revolta este sincera, atunci nu-i reprezinta nimeni. Furia strazii ar trebui sa aiba ca tinta toata cloaca politica din aceasta tara! Toata! Si n-ar trebui sa se lase confiscata de nimeni! Niciunul nu merita sa profite de supararea multimii!

Smecherasii de pe margine isi sufleca manecile la ora asta si se pregatesc sa intre in scena. Sa se alature revoltelor, sa vina ei cu serioasa artilerie de partid, cu sloganurile pregatite de profesionisti ai comunicarii, cu activistii si vuvuzelele care au asteptat momentul si adulmeca mirosul de ciolan. Vin, curajosi, sa-si croiasca printre manifestanti, drumul spre Palatele Puterii!

Oi fi eu o idealista, dar poate nimeresc si eu un dram de realism: e posibil acum, ca din spuma gazelor lacrimogene, sa iasa Alba ca Zapada, o Alba ca Zapada adevarata, una creata de strada, nu de laboratoarele politicii.

Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice